עמיחי שטיין: שגרירות איראן באיחוד האמירויות אומרת כי היא "דוחה באופן קטגורי את ההאשמות" על מעורבותה של איראן ברצח הרב הישראלי.
הקרב על המקום השביעי: המחלוקת שנותרה בין סמוטריץ' לבן גביר
לאחר שאמש הצדדים הגיעו להבנות פומביות, זהות האיש במקום השביעי נותרה המכשול שעומד בפני הסכם בין 'הציונות הדתית' ל'עוצמה יהודית'. סמוטריץ' מעוניין באדם שיביא קולות מהציונות הדתית, בן גביר רוצה איש "שלו" | בין השמות: מועמדת 'ימינה', בכיר מח"ש לשעבר ורכז הדרום
המפלגות בימין קרובות לסיכום על ריצה משותפת ובהמשך היום (שלישי) צפויים לשבת, כשהמחלוקת שמפרידה בדרך להסכם הוא זהות אחד המקומות בעשירייה הראשונה.
בהצעה שהעביר סמוטריץ' הוא הביע הסכמה להנהגה משותפת עם בן גביר, ואף חלוקת שיווניית בעשירייה - אך הוא דורש כי המקום ה-7 ברשימה יהיה מוסכם. סמוטריץ' מצדד במועמד שיביא קולות מהציונות הדתית המיינסטרים והימין הרך.
בין השמות שעלו, נמצאת מועמדת 'ימינה' לשעבר רוני ססובר, מסורתית שבעבר דיווחנו כי בדקה את האפשרות להתמודד בפריימריז ב'ציונות הדתית'. אצל בן גביר אומרים כי "מועמדת טובה, אך לא 'עוצמה יהודית'".
מועמד נוסף הוא סגן ראש מח"ש לשעבר משה סעדה, אך גם אותו לא מתלהב בן גביר לקבל. האחרון מעוניין לשבץ במקום השביעי את אלמוג כהן, פעיל מהדרום שבשנה האחרונה התקרב לבן גביר ואף התמנה לרכז הדרום במפלגתו.
המחלוקת היא למעשה על אופי הרשימה ועל קהל המצביעים אליהם הם צריכים לפנות. סמוטריץ' סובר כי המפלגה צריכה גם לקרוץ למצביעי 'ימינה' לשעבר ובן גביר שואף להביא יותר קולות מהפריפריה.
מי שהתייחסה להסכם המסתמן, היא חברת הכנסת מיכל וולידגר ממפלגתו של סמוטריץ שכתבה כי "האחדות עם בן גביר חשובה לנו אך יש לתת ייצוג הולם לכל גווני המגזר", אך לדבריה "אסור שהציונות הדתית המרכזית, הקלאסית, תדחק לסוף הרשימה".
בסביבתה אומרים ל'בחדרי חרדים' כי זו לא ביקורת על נתינת המקומות לבן גביר, אלא קריאה למתפקדים ואלה שלא התפקדו למפלגה לבחור בדמויות מיינסטרים מהמגזר, שהיא מזוהה ככזאת, כדי לגוון את הרשימה. המהלך מתואם עם סמוטריץ'.
על פי ההסכם, כאמור, בן גביר מקבל את מקומות 2,5,7,9,10, השאר סמוטריץ' יחד עם מקומות 11 ו-12 - כשכרגע מפלגת 'נעם', שהייתה ברשימה בבחירות האחרונות, מחוץ לאיחוד.