עוד מ׳ידיעות׳: הגורם הביטחוני הבכיר טוען: ״אנחנו כעת יותר קרובים לעסקת חטופים ממה שהיינו מאז הפעימה הראשונה לפני שנה״.
מתכון לעוגת תפוחים הפוכה
מתכון נהדר לעוגת תפוחים הפוכה, עוגה מיוחדת וטעימה, קלה להכנה ומתאימה לכל אורח מפתיע, בהגשה עם כוס תה או קפה תקבלו פינוק אמיתי
מתכון לעוגת תפוחים הפוכה / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת תפוחים הפוכה:
מתאים לתבנית בנונית
כוס מדידה חד פעמית חמה
לתחתית:
- 5 תפוחים קלופים
- 3-4 כפות סוכר חום
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית קינמון
- תוספות אפשריות:
- אגוזים קצוצים /חמוציות / צימוקים
לעוגה:
- 4 ביצים L
- 3/4 כוס שמן
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס שמנת צמחית
- 1-1/2 כוסות קמח תופח (אם אין קמח תופח, להמיר בקמח רגיל ולהוסיף אבקת אפיה )
אופן ההכנה לעוגת תפוחים הפוכה:
הכנת הבסיס:
- מקלפים את התפוחים, חותכים אותם לחצאים ופורסים לפרוסות דקות.
- מכניסים את התפוחים לקערה ומוסיפים את הלימון, הקינמון והסוכר
- מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את נייר האפייה היטב עם חמאה או מחמאה
- על נייר האפייה המשומן משטחים את התפוחים ומניחים בצד.
הכנת העוגה:
- בקערה, מקציפים את הביצים עם הסוכר כמה דקות עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה
- מוסיפים בהדרגה את יתר המרכיבים ומקציפים עד לקבלת בלילה אחידה
- יוצקים את הבלילה מעל התפוחים ולתת טפיחות קלות על השיש
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170° ואופים כ- 45 דקות
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.
- הופכים את העוגה על מגש ומפזרים אבקת סוכר
בהצלחה רבה ובתאבון