מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 22°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 22°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

רעיון לצורה חדשה: מתכון לחלות לכבוד שבת קודש

מחפשים לגוון עם חלות השבת? קבלו מתכון נהדר לחלות לכבוד שבת קודש בצורה מעניינת שתעניק לכם יופי חדש לסעודה

רעיון לצורה חדשה: מתכון לחלות לכבוד שבת קודש
חלות בצורה מעניינת צילום: המתכונים של ורד כהן

מתכון לחלות לכבוד שבת / חני לוין

זמן ההכנה: 120 דקות.

המצרכים לחלות לכבוד שבת:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוסות שמן
  • 3 כוסות מים חמימים
  • 1.5 כפות מלח

אופן ההכנה לחלות לכבוד שבת:

  1. בקערה מכניסים 1/2 ק"ג קמח, שמרים, סוכר ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים 1 ביצה +1 חלבון (את החלמון משאירים בצד להברשת החלות), מוסיפים את השמן, המים החמימים, המלח ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה דביקה, אחידה ומימית.
  3. מניחים בצד להתפחה של חצי שעה.
  4. לאחר חצי שעה מוסיפים עוד 1/2 ק"ג קמח ולשים היטב במשך 7 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, טוב ונוח לעבודה.
  5. מתפיחים במשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  6. מכינים רצועות ארוכות ומגלגלים כל רצועה לצורת שבלול
  7. מניחים את השבלולים אחד תחת השני וסביבם מניחים רצועה נוספת שתתחום את הלחמניות לקבלת חלה אחידה.
  8. צורת החלה טרם האפייה. קרדיט: המתכונים של ורד כהן
  9. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בחלמון ומפזרים שומשום.
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ20 עד 25 דקות עד להשחמה נאה
  11. מוציאים מהתנור וממתינים לצינון מוחלט של החלות.
  12. עוטפים בניילון נצמד עד לסעודת שבת.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art