אדר גיציס: חיל האוויר יירט לפני זמן קצר מטרה אווירית חשודה שעשתה את דרכה לשטח הארץ מלבנון. המטרה יורטה בטרם חצתה לשטח הארץ.
מתכון לטארטלטים במלית קרם לימון ואגוזים
מתכון לקינוח נהדר ומרשים, טארטלטים בבולאים בקרם לימון עם אגוזים מקורמלים המעניקים את הטעם המשובח לממתק מיוחד וטעים
מתכון לטארטלטים במלית קרם לימון ואגוזים / שחר שולמית
המצרכים לטארטלטים במלית קרם לימון ואגוזים:
מידות אוניברסליות
- 20 יחידות של טארטלטים מרובעים בגודל 6/6 סנטימטר
לקרם לימון:
- 100 מ"ל מיץ לימןן
- 100 גרם סוכר
- 150 מ"ל מים
- 2 חלמונים מביצים XL
- 20 גרם קורנפלור
- 50 גרם סוכר
- 25 גרם חמאה (או מחמאה)
לשכבת האגוזים:
- 190 יחידות של אגוזי בונדק קלופים (כמה יחידות רזרבה לטעימות מוקדמות)
- 50 גרם חמאה (או מחמאה)
- 50 גרם חלבה עם פיסטוק (או רגילה)
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית שטוחה קפה נמס
אופן ההכנה לטארטלטים במלית קרם לימון ואגוזים:
הכנת קרם לימון:
- שמים בסיר את המים עם מיץ הלימון והסוכר (100 גרם) ומביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה למינימום
- בקערית קטנה מערבבים היטב את החלמונים עם הקורנפלור והסוכר (50 גרם) ומוסיפים אותם לסיר תוך כדי ערבוב תמידי עד להסמכה ראשונית
- מורידים את הקרם מעל הכיריים ומוסיפים לו את החמאה ומערבבים עד לאיחוד
- ממלאים בכל טארטלט קרם לימון עד 1/2 מגובהו ומניחים במקרר עד שמכינים את האגוזים
הכנת האגוזים:
- שמים את האגוזים במחבת וקולים אותם לאט לאט על להבה נמוכה
- מוסיפים לסיר את שאר המצרכים ומערבבים בין לבין עד שרואים שהחלבה מתקרמלת מסביב לאגוזים (זה לוקח מספר דקות)
- מצננים מעט את האגוזים ומניחים מעל קרם הלימון בכל טארטלט 9 יחידות של אגוזי לוז ומפזרים מעל מעט פיסטוקים קצוצים
בהצלחה רבה ובתאבון