עוד מ׳ידיעות׳: הגורם הביטחוני הבכיר טוען: ״אנחנו כעת יותר קרובים לעסקת חטופים ממה שהיינו מאז הפעימה הראשונה לפני שנה״.
מתכון לעוגת יוגורט עם אפרסקים וקוקוס בציפוי רושר
עוגת יוגורט נדירה המשולבת באפרסקים וקוקוס ומצופה בציפוי רושר מושלם המורכב משוקולד לבן חמאת קקאו ובראס אגוזים, יחד יוצרים עוגה מושלמת ומפנקת
מתכון לעוגת יוגורט עם אפרסקים וקוקוס בציפוי רושר / שחר שולמית
המצרכים לעוגת יוגורט עם אפרסקים וקוקוס בציפוי רושר:
מידות אוניברסליות
לעוגה:
- קופסת שימורים של אפרסקים
- 170 גרם סוכר
- 170 גרם שמן
- 3 ביצים גודל לארג'
- 200 מ"ל יוגורט
- 2 כפות ליקר כלשהו
- 1/3 כוס מיץ של האפרסקים
- 1 שקית אבקת אפיה
- 280 גרם קמח
- 80 גרם קוקוס
לציפוי רושר (אופציונלי):
- 300 גרם שוקולד לבן
- 70 גרם חמאת קקאו (או שמן)
- 70 גרם בראס אגוזים
אופן ההכנה לעוגת יוגורט עם אפרסקים וקוקוס בציפוי רושר:
- מדליקים תנור לחום של 170 מעלות
- חותכים לקוביות קטנות את האפרסקים ומסננים אתם היטב מהנוזלים (שומרים את הנוזלים)
- בקערה גדולה שמים: סוכר, שמן, ביצים, יוגורט, ליקר ואת המיץ של האפרסקים ומערבבים היטב במטרפה ידנית עד לאיחוד
- מוסיפים את שאר המצרכים בהדרגה עד לאיחוד המסה
- יוצקים את המסה לתבנית הסיליקון לאחר שמשמנים אותה ואופים כ35 דקות או עד שהעוגה מוכנה
- מצננים ומקפיאים את העוגה לפני חילוץ וציפוי ברושר
הכנת ציפוי רושר (אופציונלי):
- ממיסים במיקרוגל בפולסים את השוקולד עם חמאת הקקאו עד לאיחוד (מערבבים בין לבין) מוסיפים את הבראס ומערבבים
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים אותה על גבי רשת וממתינים שתהיה בטמרטורת החדר ואז יוצקים עליה את הרושר
- מקשטים לפי טעמכם
בהצלחה רבה ובתאבון