מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 22°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 22°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למילפיי – מאפה עלים יוקרתי עם קרם ריבת חלב

מחפשים קינוח חלבי יוקרתי וקל להכנה? קבלו מתכון נהדר למילפיי - מאפה בצק עלים המשלב בתוכו קרם ריבת חלב משובח וטעים במיוחד

מתכון למילפיי – מאפה עלים יוקרתי עם קרם ריבת חלב
מילפיי ריבת חלב צילום: אתי זוהר

מתכון למילפיי – מאפה עלים יוקרתי עם קרם ריבת חלב / אתי זוהר

המצרכים למילפיי – מאפה עלים יוקרתי עם קרם ריבת חלב:

  • בצק עלים מופשר

לקרם ריבת חלב:

  • 3 מכלי שמנת מתוקה
  • 6 כפות פודינג וניל
  • 1/2 כוס חלב
  • 3 כפות ריבת חלב
  • 1/4 כפית נס קפה (לא חייב)

אופן ההכנה למילפיי – מאפה עלים יוקרתי עם קרם ריבת חלב:

קורצים עיגולים מבצק עלים בעזרת קורצן (או בעזרת קופסת שימורים של תירס למשל)

מניחים את עיגולי הבצק על גבי נייר אפיה בתבנית של תנור ומעל עיגולי הבצק מניחים נייר אפיה נוסף .

מעל נייר האפייה מניחים תבנית נוספת של תנור - זהה לתבנית שמלמטה .

מכניסים את עיגולי הבצק לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ביחד עם שתי התבניות מעל ומתחת  ואופים במשך כ 25 דקות עד להזהבה.

מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

פותחים כל עיגול בצק אפוי לשניים כמו סנדוויץ'.

הכנת הקצפת:

מקציפים היטב את השמנת המתוקה יחד עם הפודינג וניל והחלב, מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.

מוסיפים את הנס קפה ומערבבים באיטיות עד לאיחוד.

הרכבת המאפה:

בעזרת שקית זילוף וצנתר ממלאים את עיגולי הבצק האפויים בקרם עשיר

מניחים את החצי השני ומעליו מזלפים עוד קצפת

מקשטים מעל כיד הדמיון

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art