מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 26°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבצל מקורמל במילוי בשר

ארוחת צהרים בשרית יוקרתית: מתכון לבצלים מקורמלים הממולאים בתערובת בשר משובחת ומעניקים לכם סעודה טעימה ומלאת טעם

מתכון לבצל מקורמל במילוי בשר
בצל מקורמל במילוי בשר צילום: נועם זיגדון

מתכון לבצל מקורמל במילוי בשר / נועם זיגדון

המצרכים לבצל מקורמל במילוי בשר:

למילוי:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 כוס אורז מבורר ושטוף
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כף תבלין לקציצות
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

  • 5 כפות סילאן
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • ¼ צרור כוסברה קצוצה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 3 כוסות מים
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה לבצל מקורמל במילוי בשר:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מקלפים את הבצלים, חותכים את הפינות ועושים חריץ לאורך הבצל עד המרכז
  3. מבשלים את הבצלים במים למשך 20 דקות ומקררים
  4. מקלפים את שכבות הבצל, ממלאים אותם בערובת הבשר ומגלגלים
  5. בסיר רחב שמים שמן ואת שאריות הבצל, מוסיפים פפריקה מתוקה וסילאן ומתבלים
  6. מסדרים את הבצל הממולא זה לצד זה ויוצקים את המים
  7. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
  8. מבשלים על אש נמוכה במשך כשעה עד שעה וחצי

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art