עוד מ׳ידיעות׳: הגורם הביטחוני הבכיר טוען: ״אנחנו כעת יותר קרובים לעסקת חטופים ממה שהיינו מאז הפעימה הראשונה לפני שנה״.
מתכון ללחם פרנה במחבת
מתכון נהדר ללחם פרנה בהכנה על מחבת, מתכון המתאים לארוחת ערב או בוקר בהגשה לצד סלטים או גבינות אהובות תקבלו מנה משביעה ומלאת טעם
מתכון ללחם פרנה במחבת / שולמית שחר
המצרכים ללחם פרנה במחבת:
מידות אוניברסליות
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 700 מ"ל מים חמימים
- 1 כף מלח
אופן ההכנה ללחם פרנה במחבת:
- בקערת המיקסר שמים את הקמח ויוצרים גומה
- שמים בתוכה את השמרים והסוכר ומעט מיים מתוך כמות המיים הכללית וממתינים מספר דקות
- מוסיפים את שאר המצרכים ולשים את הבצק מספר דקות (הבצק שמתקבל דביק מאוד)
- משמנים היטב את כף היד ולאט לאט מנתקים את הבצק מדפנות הקערה ויוצרים כדור בצק ומשאירים אותו בקערת המיקסר
- מתפיחים את הבצק כשהוא מכוסה עד להכפלת הנפח
- מכינים קערית קטנה עם שמן ובידיים משומנות אוספים את הבצק מהקערה לכדור ומורידים אותו לשיש משומן (הבצק דביק מאוד) יוצרים בידיים משומנות מעין פיתה גדולה וחותכים אותה ל4 חלקים
- משמנים כל חלק ומכניסים אותו לשקית נילון משומנת כדי שלא יתייבש ויתפשט מאוד בזמן שהוא תופח בפעם השניה
- מניחים את הבצק בשקיות במשך שעה משמנים מחבת טפלון בכף שמן ומחממים אותה לחום נמוך
- בידיים משומנות מוצאים חלק בצק אחד מהשקית ומעבירים אותו למחבת ופותחים את הבצק עם הידיים לפיתה גדולה שתתאים לגודל המחבת שלכם( הבצק רך וזה נמתח מאוד יפה)
- מטגנים את הפיתות במחבת מכוסה על להבה נמוכה מ2 הצדדים עד הזהבה
- מיד כשמוציאים את הפיתות מהמחבת מניחים אותן בשקית ניילון סגורה עם נייר מטבח מ2 הצדדים לספיחת הלחות
- מטגנים באותו אופן את הפיתות הנוספות.
בהצלחה רבה ובתאבון