עוד מ׳ידיעות׳: הגורם הביטחוני הבכיר טוען: ״אנחנו כעת יותר קרובים לעסקת חטופים ממה שהיינו מאז הפעימה הראשונה לפני שנה״.
מתכון לעוגת גבינה ולוטוס קראנץ ללא אפיה
עוגה חגיגית חלבית ומיוחדת, מתכון לעוגת גבינה ללא אפייה משולבת בלוטוס ומעניקה טעם משובח וטעים במיוחד
מתכון לעוגת גבינה ולוטוס קראנץ ללא אפיה / שחר שולמית
המצרכים לעוגת גבינה ולוטוס קראנץ ללא אפיה:
מידות אוניברסליות
- רינג מרובע גודל 22 סגור בצד אחד בניילון נצמד
לבסיס:
- 300 גרם עוגיות לוטוס
- 100 גרם חמאה רכה
- 50 גרם מחית פרלינה
- לשכבת הגבינה:
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
- 250 גרם גבינת שמנת
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 500 גרם שמנת מתוקה
- 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
- 3 גרם ג'לטין
- 15 גרם מים
- 380 גרם ממרח לוטוס קראנץ
- 190 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה לעוגת גבינה ולוטוס קראנץ ללא אפיה:
- טוחנים במעבד מזון את העוגיות לפירורים / מוסיפים את החמאה והפרלינה ומעבדים עד לאיחוד /משטחים ומפלסים את המסה בתחתית הרינג ושמים במקרר
- בקערה אחרת מערבבים את הגבינות עם האינסטנט והסוכר לתערובת אחידה
- מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה למרקם יוגורט ומקפלים אותה אל תוך תערובת הגבינות
- מוציאים את התבנית מהמקרר ויוצקים מעליה את בלילת הגבינה
- (מפלסים בעזרת קלף אם המסה יצאה יציבה) שמים במקפיא כשעה עד להתייצבות
- מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד לרבע שעה
- מערבבים את ממרח הלוטוס והשמנת בתוך קערה ומחממים אותם במיקרו בפולסים של 30 שניות כל פעם עד שהמסה אחידה ורכה
- ממיסים במיקרו את מסת הג'לטין מספר שניות ומערבבים את זה עם מסת השוקולד והלוטוס ויוצקים אותה על מסת הגבינה ומפלסים
- מקשטים לפי טעמכם
הערה: מקפיאים את העוגה לפני שמחלצים אותה מהרינג ומעבירים אותה למקרר ללילה לפני חיתוך קצוות
בהצלחה רבה ובתאבון