מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 28°c
חיפה 25°c
ירושלים 26°c
בית שמש 28°c
בני ברק 34°c
אשדוד 28°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 28°c
באר שבע 28°c
חיפה 25°c
ירושלים 26°c
בית שמש 28°c
בני ברק 34°c
אשדוד 28°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לצלעות בקר ברוטב מתקתק עם מיץ תפוזים ופטריות

מתכון נהדר לצלעות בקר המתבשלות ברוטב אסיאתי מושלם, יחד עם פטריות, צימוקים ומיץ תפוזים, מנה בשרית משובחת ויוקרתית במיוחד לכבוד שבת קודש

מתכון לצלעות בקר ברוטב מתקתק עם מיץ תפוזים ופטריות
צלעות בקר ברוטב מתקתק צילום: שולמית שחר

מתכון לצלעות בקר ברוטב מתקתק עם מיץ תפוזים ופטריות / שחר שולמית

המצרכים לצלעות בקר ברוטב מתקתק עם מיץ תפוזים ופטריות:

מידות אוניברסליות

  • 1.700 קילו צלעות בקר ללא עצם (בשר טרי)
  • 6 כפות שמן לטיגון הבשר
  • 1 כוס מיץ תפוזים טרי
  • 3/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס סילאן
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מחוקה שום כתוש
  • 3 בצלים בינוניים
  • 1 קופסת פטריות חתוכות (290 גרם)
  • 1 כוס צימוקים שחורים

אופן ההכנה לצלעות בקר ברוטב מתקתק עם מיץ תפוזים ופטריות:

  1. חותכים את הבשר לרצועות של 2 סנטימטר
  2. שוטפים היטב ומניחים במסננת להגרת הנוזלים
  3. משמנים ב3 כפות שמן מחבת טפלון ומחממים אותה ומניחים בה 1/2 מכמות הבשר
  4. מטגנים את רצועות הבשר כ2 דקות מכל צד ומעבירים לקערה גדולה
  5. לאחר שסיימנו לטגן את הבשר ב2 סבבים מוסיפים לקערה את שאר המצרכים מלבד הבצל/ הפטריות והצימוקים ומשרים את זה מכוסה לילה במקרר
  6. למחרת מקלפים וחותכים את הבצלים לרצועות ושמים אותם יחד עם הפטריות בסיר לחץ ומטגנים אותם מספר דקות/
  7. מניחים מעל את הצלעות עם הרוטב ומבשלים את הבשר עד לריכוך( לי זה לקח לאחר הרתיחה הראשונית שעתיים בישול)
  8. מעבירים את הבשר עם הבצל והפטריות לסיר רחב ונמוך ומפזרים מעל את הצימוקים מעבירים גם חלק מהנוזלים שבהם הבשר התבשל ומבשלים את הבשר עוד בין 1/2 שעה לשעה עד שהנוזלים הצטמצמו
  9. מפזרים לפני הגשה כוסברה קצוצה ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום