מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 13°c
חיפה 13°c
ירושלים 9°c
בית שמש 11°c
בני ברק 32°c
אשדוד 15°c
כ"ד חשון התשפ"ה | 25.11.2024
תל אביב 15°c
באר שבע 13°c
חיפה 13°c
ירושלים 9°c
בית שמש 11°c
בני ברק 32°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפטיפור שוקולד וחלבה עם קרמל פיסטוק

פטיפור יוקרתי ומיוחד המשולב בשבת שוקולד ושכבת חלבה כשבתוכן מונח קרמל פיסטוק משובח, מעניקים לכם יחד קינוח מלא טעם

מתכון לפטיפור שוקולד וחלבה עם קרמל פיסטוק
פטיפור שוקולד וחלבה צילום: שולמית שחר

מתכון לפטיפור שוקולד וחלבה עם קרמל פיסטוק / שולמית שחר

המצרכים לפטיפור שוקולד וחלבה עם קרמל פיסטוק:

מידות אוניברסליות

  • תבנית מלבנית בינונית חד פעמית
  • תבנית סיליקון לעיטור

לשכבה התחתונה:

  • 80 גרם קקאו
  • 1 כוס סוכר(200 גרם)
  • 100 גרם חמאה או מחמאה
  • 200 גרם יין אדום מתוק
  • 160 גרם ליקר שוקולד
  • 1 קילו ביסקויטים שבורים דק
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים

לשכבה העליונה:

  • 25 גרם חמאה או מחמאה
  • 300 גרם חלבה מפוררת

לקרמבל פיסטוק:

  • 25 גרם קמח
  • 25 גרם סוכר חום דמררה
  • 25 גרם חמאה או מחמאה
  • 25 גרם פיסטוקים גרוסים דק
  • מעט צבע מאכל ירוק פיסטוק

אופן ההכנה לפטיפור שוקולד וחלבה עם קרמל פיסטוק:

הכנת השכבה התחתונה:

  1. שמים בסיר את הקקאו, הסוכר, החמאה, היין והליקר ומביאים לרתיחה
  2. מוסיפים את הביסקוויטים ואת האגוזים ומערבבים היטב
  3. משטחים את המסה בתבנית ומקפיאים לפני חיתוך

הכנת השכבה העליונה:

  1. ממיסים בסיר את החמאה עם החלבה על חום נמוך עד לאיחוד ממלאים את המסה בתבנית היעודית ומקפיאים לפני חילוץ

הכנת קרמבל פיסטוק:

  1. מניחים את כל המצרכים במעבד מזון ומערבבים עד למראה פירורי (או לשים ידנית)
  2. מפזרים את המסה מעל גבי נייר אפיה ואופים את פירורי הבצק בחום של 170 מעלות עד הזהבה

ההרכבה:

  1. חותכים את בסיס הפטיפור למרובעים שיהיו קצת יותר גדולים ממרובע החלבה ומצמידים אותם יחד עם מעט ממרח חלבה ובתוך השקעים מפזרים מעט קרמבל פיסטוק

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art