עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לאצבעות בצק יוגורט במלית גבינה
ארוחת ערב נהדרת עם אצבעות בצק יוגורט במלית של תערובת גבינות משובחת וטעימה, מתאימות להגשה יחד עם סלט ירקות עשיר ומתבלים אהובים
מתכון לאצבעות בצק יוגורט במלית גבינה / שחר שולמית
המצרכים לאצבעות בצק יוגורט במלית גבינה:
מידות אוניברסליות
- תבניות סיליקון משומנות
- (בהעדר תבניות כאלה מניחים את פרוסות הבצק מעל נייר אפיה ואופים עד הזהבה)
לבצק:
- 250 גרם קוטג'
- 200 גרם יוגורט או לבן
- 2.5 כוסות קמח (350 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית מחוקה מלח
למלית:
- 100 גרם חמאה
- 4 כפיות שום כתוש
- 4 קוביות בזיליקום קפוא
- 4 כפיות אריסה
- 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
- 50 גרם גבינה בולגרית מגורדת
אופן ההכנה לאצבעות בצק יוגורט במלית גבינה:
הכנת הבצק:
- במעבד מזון (או ידנית) מאחדים את כל המצרכים לכדור בצק
- משמנים מעט את הבצק ואת משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל2 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני גדול
הכנת המלית:
- ממיסים במיקרו את החמאה יחד עם השום האריסה והבזיליקום ומורחים מחצית מזה על כל חלק של הבצק ומעל מפזרים מעל את הגבינות
- מגלגלים כל חלק של בצק לגלילה וחותכים פרוסות בעובי של 2 סנטימטר
- הופכים את הפרוסה כך שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה ומניחים בכל שקע של התבניות פרוסת בצק אחת
- אופים בחום בינוני של 170 מעלות כ30 דקות או עד הזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון