צייד הטיסות:חברת התעופה אייר בולגריה תחזור להפעיל טיסות בקו סופיה–תל אביב החל מיום חמישי, 26 בדצמבר. הטיסות יתקיימו פעמיים בשבוע, ובפברואר תוגבר התדירות לשלוש טיסות שבועיות. הקו יופעל במטוסי איירבוס A220-300.
1500 ניסיונות תקיפה: ראש מערך הסייבר הלאומי בסקירה
ראש מערך הסייבר חושף כי מתחילת השנה נבלמו 1,500 ניסיונות תקיפה של העורף | לדבריו, איראן היא שחקנית מרכזית במרחב הסייבר, לצד חמאס וחיזבאללה: "צריכים כיפת ברזל הגנתית בתחום הסייבר שיהווה פרויקט דגל חדש"
כ- 1500 ניסיונות של תקיפת סייבר בעורף הישראלי נבלמו מתחילת השנה, כך אמר היום (שלישי) ראש המערך הסייבר הלאומי גבי פורטנוי בנאום בכנס הסייבר הבינלאומי באוניברסיטת תל אביב.
לדבריו, "איראן הפכה לשחקן מרכזי שאנו מזהים במרחב הסייבר, יחד עם חמאס וחיזבאללה. אנחנו רואים אותם, אנחנו יודעים איך הם עובדים ואנחנו שם". אמר פורטנוי.
כאמור, על פי נתוני מערך הסייבר הלאומי שהוצגו בכנס, בשנה האחרונה בלם המערך כ-1,500 נסיונות תקיפה שונים על העורף הישראלי.
עוד הוסיף פורטנוי בכנס, "למערך יש נקודת תצפית ייחודית על ההגנה המדינתית. אנחנו עוברים להסתכלות מגזרית על המשק – הסתכלות על פי תחומים ולא על פי גופים. אנחנו עוברים מפרדיגמה שמסתכלת על התוקף לפרדיגמה שמסתכלת על העורף האזרחי".
בהתייחס לסוגי התוקפים אמר, "מגוון התוקפים בזירת הסייבר הורחב וכולל גם תוקפים נוספים, קבוצות תקיפה, שלוחות של מדינות, ארגוני פשיעה, אנשים פרטיים ועוד".
בהמשך דבריו הציג פורטנוי את הפתרון החדש שמקדם המערך להגנה על המשק: "אנחנו צריכים כיפת ברזל הגנתית בתחום הסייבר לטובת אזרחי מדינת ישראל. כיפת הסייבר היא פרויקט הדגל החדש שלנו במערך לחיזוק הגנת הסייבר של המשק כולו. הפרויקט יעשה שימוש במנגנונים חדשים ויביא לצמצום מתקפות הסייבר בצורה משמעותית. כיפת הסייבר היא גישה פרו-אקטיבית חדשה לחיזוי ובלימת מתקפות שמשלבת טכנולוגיות של ביג-דאטא ובינה מלאכותית".
פורטנוי הציג את ההרחבה של הכלים של המערך ופתיחתם מהטמעה בתשתיות הקריטיות בלבד לסקטורים ותחומים נוספים. לסיכום אמר כי "רק באמצעות שיתוף פעולה – בין מדינות, עם חברות הגנת הסייבר, האקדמיה, הממשל וגופי הבטחון - נוכל להגן על עצמנו במלחמת הסייבר וליצור כיפת ברזל הגנתית בסייבר רחבה".