מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 13°c
חיפה 13°c
ירושלים 9°c
בית שמש 11°c
בני ברק 32°c
אשדוד 15°c
כ"ד חשון התשפ"ה | 25.11.2024
תל אביב 15°c
באר שבע 13°c
חיפה 13°c
ירושלים 9°c
בית שמש 11°c
בני ברק 32°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפרוסות צלי בשר ברוטב פטריות משגע

מתכון נפלא לפרוסות בשר המתבשלות ברוטב פטריות משגע, מתאים כמנה עיקרית או סתם כשמתחשק לפנק בארוחת צהריים חגיגית לכבוד ראש חודש

מתכון לפרוסות צלי בשר ברוטב פטריות משגע
צלי בשר ברוטב פטריות משגע צילום: נועם זיגדון

מתכון לפרוסות צלי בשר ברוטב פטריות משגע / נועם זיגדון

המצרכים לפרוסות צלי בשר ברוטב פטריות משגע:

לבשר:

  • 2 ק"ג בשר בקר כתף מרכזי מספר 5
  • 1-2 ליטר מים
  • עלי דפנה
  • פלפל שחור אנגלי
  • מעט מלח
  • 5 שיני שום

לרוטב פטריות:

  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  •  6-7 שיני שום
  • פטריות שלמות או חתוכות
  • 1 כף עגבניות מיובשות  
  • 1 כפית אבקת מרק בצל
  • 1 שקית אבקת רוטב לצלי בקר
  • פלפל שחור אנגלי
  • 4 עלי דפנה
  • 2 גבעולי כרפס
  • 1 כפית כמון 
  • ½ כף שטוחה מלח
  •  מים שיכסו את הבשר

אופן ההכנה לפרוסות צלי בשר ברוטב פטריות משגע:

הכנת הבשר:

  1. בסיר לחץ מבשלים את כל מצרכי הבשר יחד במשך שעה. (בסיר רגיל מבשלים במשך 3 שעות)
  2. מכבים את האש ומקררים את הבשר הייטב (מומלץ לילה שלם)
  3. פורסים לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ

הכנת רוטב פטריות:

  1. מחממים סיר עם השמן ומוסיפים את הפפריקה, אחרי דקה מוסיפים כוס מים
  2. מכניסים לסיר את הכרפס, השום, עלי דפנה והפטריות, מערבבים היטב ומסדרים את פרוסות הבשר.
  3. מכסים במים - רצוי במים שבישלתם את הבשר
  4. מתבלים ביתר התבלינים ומכסים את הסיר
  5. מבשלים על אש גבוהה במשך כשעה ומוסיפים מים במידת הצורך
  6. שהבשר רך פותחים את הסיר ומצמצמים נוזלים
  7. מגישים לצד אורז לבן

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art