מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגיות רייבה

עוגיות רייבה הן מאפה המגיע מהמטבח המרוקאי, הן מורכבות ממצרכים נגישים והמרקם שלהן נמס בפה, במרכז העוגיה מונח שקד הנותן את טעמו הנפלא לנשנוש מתוק וטעים

מתכון לעוגיות רייבה
עוגיות רייבה צילום: רפאל דדוש

מתכון לעוגיות רייבה  / רפאל דדוש

המצרכים לעוגיות רייבה:

  • 400 גר' קמח מנופה
  • 220 גר' אבקת סוכר
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • כ - 1 כוס שמן

אופן ההכנה לעוגיות רייבה:

  1. בקערה, מכניסים את הקמח, אבקת הסוכר והסודה לשתייה ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים שמן בהדרגה ומערבבים היטב עד להתגבשות הבצק כפלסטלינה.
  3. מחלקים את הבצק לכדורים של 30 גרם.
  4. משטחים מעט את הכדורים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה במרווחים, חורצים לחריצים (כמו בתמונה) ונועצים שקד במרכז.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 170° ואופים כ5-6 דקות. עד להשחמה נאה.
  6. מוציאים לטמפרטורת החדר להצטננות ומגישים עם קפה שחור חזק

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art