מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לתבשיל קציצות בקר ברוטב לימוני

מתכון נפלא לתבשיל שעועית אדומה ברוטב לימוני יחד עם קציצות בשר משובחות וטעימות במיוחד, מנה בשרית המתאימה כעיקרית לכבוד שבת קודש

מתכון לתבשיל קציצות בקר ברוטב לימוני
תבשיל קציצות בקר ברוטב לימוני צילום: שולמית שחר

מתכון לתבשיל קציצות בקר ברוטב לימוני / שחר שולמית

המצרכים לתבשיל קציצות בקר ברוטב לימוני:

מידות אוניברסליות

  • 500 גרם שעועית אדומה

לקציצות הבשר:

  • 1 קילו בשר בקר טחון
  • 2 בצלים בינוניים מגורדים בפומפייה דקה
  • 2 ביצים גודל לארג'
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מרוקאית
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית פלפל לימון פרסי ושום(של אהרוני...או פלפל שחור)
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 4 כפות שמן קנולה

לרוטב התבשיל:

  • 5 בצלים גדולים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ לימון
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כפית פלפל לימון פרסי ושום(של אהרוני)
  • 2 כפות שטוחות פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 3 חבילות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה לתבשיל קציצות בקר ברוטב לימוני:

הכנת השעועית:

  1. (יום קודם) משרים את השעועית האדומה במים למשך 24 שעות
  2. שוטפים את השעועית ומבשלים אותה במים עד לריכוך ראשוני( לא דייסה)
  3. שוטפים במסננת אותה ומניחים בצד

הכנת קציצות בשר:

  1. מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים מכוסה 1/2 שעה לספיחת טעמים

הכנת רוטב התבשיל:

  1. מקלפים וחותכים את הבצל לרצועות דקות
  2. ומטגנים אותו עם השמן על להבה נמוכה עד הזהבה
  3. מוסיפים לסיר את שאר המצרכים מלבד הפטרוזיליה ומרתיחים
  4. יוצרים מעיסת הבשר קציצות בגודל כפול משל פלאפל (מתקבלות כ20 קציצות...תלוי בגודל) ומניחים אחת אחת בסיר הרותח
  5. מבשלים את הקציצות כ20 דקות עד שהן מוכנות
  6. מוסיפים לסיר את השעועית המבושלת ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים אותם יחד עם הקציצות עוד כ10 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art