מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לכעכי כוסמין מלוחים של אלופים

מי לא אוהב את העוגיות הללו, כעכים מלוחים והפעם במתכון בריא וטעים בטירוף, מורכב מקמח כוסמין ומשולב בגרגירי כוסברה ושומשום קלויים, המעניקים את טעמם המיוחד לעוגיות מלוחות מושלמות

מתכון לכעכי כוסמין מלוחים של אלופים
כעכי כוסמין מלוחים של אלופים צילום: רפאל דדוש

מתכון לכעכי כוסמין מלוחים של אלופים / רפאל דדוש

המצרכים לכעכי כוסמין מלוחים של אלופים:

  • 1/2 קילו קמח כוסמין מנופה.
  • 100גר' מחמאה מומסת
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפיות מלח
  • 1.5 שקיות אבקת אפייה.
  • 2 כפות שומשום קלוי.
  • 1/2 כף גרגירי כוסברה קלויים. (לא חובה)
  • מים פושרים כ 1 וחצי כוסות.

אופן ההכנה לכעכי כוסמין מלוחים של אלופים:

  1. לפני הכנת הבצק קולים קלות במחבט את השומשום וגריגי הכוסברה.
  2. את גרגירי הכוסברה רצוי למעוך מעט.
  3. בקערת מיקסר  מכניסים את כל החומרים היבשים, לאח"כ את המחמאה, מתחילים לערבל ומוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי עבודת המיקסר עד קבלת בצק אחיד רך ומעט שומני.
  4. אם הבצק רך מידיי מוסיפים קמח מעט. וכן להפך אם יבש להוסיף מים בטיפות.
  5. ממשיכים ללוש במיקסר עוד כ4-5 דקות.
  6. מכסים את הבצק ומניחים בצד במשך כחצי שעה.
  7. לאחר מכן מחלקים את הבצק ל4 כדורים ומכל כדור יוצרים רצועה ארוכה, מחלקים את הרצועה לפיסות,
  8. מכל פיסה יוצרים נקניק קצת יותר דק מאצבע ולעגל לכעך עגול, מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מכניסים לתנור שחומם מראש על 170/180° ללא טורבו.  ואופים עד להשחמה קלה.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art