מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לטארט שוקולדו צדדי מטורף

אוהבים עוגות משודרגות ומעניינות? קבלו מתכון טעים במיוחד ומרהיב, טארט שוקולד בשלוש צבעים במלית שוקולדית מושלמת ומושחתת, קינוח שתוכלו להגיש לכל אורח מיוחד

מתכון לטארט שוקולדו צדדי מטורף
טארט שוקולדו צדדי מטורף צילום: שולמית שחר

מתכון לטארט שוקולדו צדדי מטורף / שחר שולמית

המצרכים לטארט שוקולדו צדדי מטורף:

מידות אוניברסליות

  • תבנית טפלון עגולה גודל 32 סנטימטר עם תחתית מתפרקת

לטארט:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 ועוד 1/3 כוסות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 ביצים גודל לארג'
  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם קוקוס

לצביעת הגוונים בבצק:

  • 1/3 בצק נשאר כפי שהוא
  • 3 כפות קקאו ל1/3 בצק
  • 2 כפות אבקת קפה נמס ל1/3בצק

למלית השוקולד:

  • 350 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • 6 ביצים גודל לארג' 
  • 30 גרם סוכר
  • 30 גרם קמח
  • 30 גרם קקאו
  • 1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה לטארט שוקולדו צדדי מטורף:

  1. בקערת המיקסר עם  וו קיי מקציפים את החמאה כ2 דקות מוסיפים את הסוכרים בהדרגה ומקציפים עוד כמה דקות
  2. מנמיכים את פעולת המיקסר למינימום
  3. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבלים כדקה
  4. מוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם ומערבלים עד לאיחוד ותו לא
  5. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים
  6. מוסיפים את הקקאו  לחלק אחד של הבצק ומעבדים קצרות לקבלת גוון אחיד
  7. באותו אופן מוסיפים את הקפה הנמס לחלק השני של הבצק ומעבדים קצרות לקבלת גוון אחיד
  8. החלק השלישי נשאר כפי שהוא
  9. מרדדים כל גוון של בצק בין 2 ניירות אפיה למלבן גדול ומקפיאים 1/2 שעה
  10. מוציאים את הבצקים מהמקפיא ומניחים אותם זה על זה וכשהם מתרככים מגלגלים אותם בעדינות לגליל צר וארוך
  11. פורסים  את גליל הבצק לפרוסות דקות של כס"מ ומניחים אותן אחת ליד השניה על גבי 2 ניירות אפיה נפרדים (כאשר נייר אחד יקבל קצת יותר פרוסות מהבצק הפרוס כי את החלק הגדול צריך לרדד לעיגול ולוודא שהוא מספיק כדי לרפד בו את התחתית ואת שולי התבנית...ואילו את החלק השני צריך לרדד לעיגול קטן יותר ולוודא שיספיק לסגור איתו את החלק העליון של התבנית) מרדדים את פרוסות הבצק שהנחנו על גבי ניירות האפיה לעובי של 7 מלימטר
  12. בעיגול היותר גדול שרידדנו מרפדים את תבנית הטפלון בתחתית ובשוליים ומסירים את עודפי הבצק... מקפיאים את התבנית המרופדת בבצק ואת עגול הבצק שמיועד לסגור את החלק העליון
  13. מדליקים תנור לחום של 160 מעלות

הכנת מלית השוקולד:

  1. בקערה אחת ממיסים במיקרו בפולסים את השוקולד ביחד עם החמאה ומערבבים עד לאיחוד
  2. בקערה שניה מערבבים במטרפה ידנית את שאר המצרכים עד לאיחוד מאחדים את שתי הקערות ושופכים את המסה על גבי הבצק הקפוא שבתבנית
  3. מניחים בעדינות את עיגול הבצק המרודד הקפוא מעל המלית על כל התבנית ומעבר לשוליים
  4. ממתינים שהבצק יפשיר מעט ובעדינות לוחצים את הבצק מסביב לשוליים של התבנית ומנתקים את העודפים של הבצק מהתבנית
  5. אופים כ45 דקות או עד שהטארט מתייצב
  6. מצננים היטב לפני חילוץ

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art