מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקציצות עוף עם גזר גמדי ובצל ברוטב סילאן

מחפשים מתכון טעים ומוצלח לארוחת צהריים בשרית? קבלו מתכון לקציצות עוף מושלמות המתבשלות ברוטב נפלא ייחד עם גזר גמדי ובצל

מתכון לקציצות עוף עם גזר גמדי ובצל ברוטב סילאן
קציצות עוף עם גזר גמדי ובצל ברוטב סילאן צילום: שולמית שחר

מתכון לקציצות עוף עם גזר גמדי ובצל ברוטב סילאן / שולמית שחר

המצרכים לקציצות עוף עם גזר גמדי ובצל ברוטב סילאן:

לקציצות:

  • 1/2 צנצנת של חציל קלוי על האש (325 גרם)
  • 1 קילו בשר עוף טחון
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כפית שום גבישי
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה

לרוטב:

  • 3 בצלים גדולים
  • 3 כפות שמן
  • 800 גרם גזר גמדי
  • 2.5 כוסות מים
  • 2 כפיות פריקה מתוקה גרוסה
  • 2 כפיות מחוקות מלח
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
  • 6 כפות שמן
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה לקציצות עוף עם גזר גמדי ובצל ברוטב סילאן:

  1. ראשית מכינים את הקציצות (מתקבלות 18 יחידות...תלוי בגודל שמכינים)
  2. משתמשים לתבשיל ב12 קציצות את שאר הקציצות מקפיאים לתבשיל אחר (מומלץ בחום להכין כמות גדולה של קציצות ולהקפיא )

הכנת הקציצות:

  1. יום קודם שמים את החציל במסננת שיגיר נוזלים
  2. למחרת מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים חצי שעה לספיחת טעמים
  3. מחממים מחבת טפלון שקעים (אני עובדת עם 2 מחבתות במקביל...אם אין מחבת כזאת יוצרים קציצות יפות ושטוחות ומטגנים אותן במחבת רגילה) ומשמנים כל שקע עם כפית שמן
  4. מנמיכים את הלהבה למינימום לוקחים מידה שווה מהמסה (אני שמתי 1/3 כוס לכל קציצה)
  5. ומשטחים ביד לקציצה בגודל של השקע ומניחים אותה במחבת
  6. מטגנים את הקציצות עד הזהבה מ2 הצדדים
  7. בכל סבב מוסיפים לשקעים של המחבת 1/2 כפית שמן

הכנת הרוטב:

  1. מקלפים את הבצלים וחותכים אותם לרצועות
  2. מטגנים את הבצל עם  השמן (3 כפות) עד להזהבה ראשונית
  3. מוציאים את הבצל ושמים בסיר  שאר המצרכים (מלבד הבצל והקציצות) ומביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה 
  4. מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל את הגזר עד למצב של חצי ריכוך
  5. מוסיפים לסיר את הבצל והקציצות ומידי פעם לוקחים כף עם רוטב מתחתית הסיר ויוצקים אותו מעל התבשיל

הערה: ניתן לאכול את הקציצות כפי שהן

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art