מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לכיסוני בצק יוגורט במלית בטטה

מתכון מוצלח לארוחת ערב מהירה, כיסוני בצק יוגורט הממולאים במלית בטטות ונאפים בטוסטר, מתכון טעים שיעניק לכם ארוחה חלבית משביעה ומושלמת

מתכון לכיסוני בצק יוגורט במלית בטטה
כיסוני בצק יוגורט במלית בטטה צילום: שולמית שחר

מתכון לכיסוני בצק יוגורט במלית בטטה / שחר שולמית

המצרכים לכיסוני בצק יוגורט במלית בטטה:

מידות אוניברסליות

מתקבלות 36 יחידות

לבצק:

  • 1 קילו קמח תופח
  • 4 גביעי יוגורט של 200 מ"ל
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כוס שמן

למלית:

  • 1 קילו בטטה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה קארי
  • 4 כפות שמן

תוספת למלית בטטה:

  • 1.5 כוסות גבינה צהובה
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה לכיסוני בצק יוגורט במלית בטטה:

הכנת המלית:

  1. מקלפים את הבטטה וחותכים אותה לפרוסות
  2. מניחים אותה בתבנית מעל גבי נייר אפיה ומפזרים מעליה את התיבול
  3. אופים אותה מכוסה עד לריכוך
  4. מניחים אותה בקערה ומרסקים ומוסיפים לה את הגבינה והירק ומערבבים

הכנת הבצק:

  1. לשים ידנית מספר דקות את מצרכי הבצק עד למצב של בצק רך ונעים משמנים את כדור הבצק ומניחים אותו מכוסה כ1/4 שעה למנוחה
  2. (עובדים בידיים משומנות ...שמים קערית קטנה עם מעט שמן וכל פעם משמנים בה את הידיים להמשך העבודה)
  3. לוקחים בכל פעם מידה אחידה של בצק (אני מילאתי מידה של 1/4 כוס מדידה) ומניחים על גבי השיש
  4. ובידיים משומנות מעט פותחים את הבצק ביד לגודל של פיתה (זה נמתח יפה) ממלאים במלית (כמות של 2 כפות) וסוגרים את הכיסונים היטב
  5. מכינים כך את כל הכיסונים
  6. מחממים טוסטר ומניחים בו כל סבב 6 יחידות ואופים עד הזהבה
  7. זה הזמן להתענג... טעעעים ביותר!!!

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art