מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון ללזניה עם חצילים וגבינות

מתכון מוצלח ללזניה חלבית טעימה ומשודרגת המשולבת בחצילים וגבינות ומתאימה במיוחד לארוחה חלבית חגיגית

מתכון ללזניה עם חצילים וגבינות
לזניה עם חצילים וגבינות צילום: שולמית שחר

מתכון ללזניה עם חצילים וגבינות / שולמית שחר

המצרכים ללזניה עם חצילים וגבינות:

מידות אוניברסליות

2 תבניות מאורכות חד פעמיות

  • 1 חבילת דפי לזניה (400 גרם...יחידות צרות וארוכות שמשתלבות בתבנית מאורכת)
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 1 צנצנת רוטב פסטה (680 גרם...או רוטב אחר בסגנון)
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפיות מחוקות שום כתוש
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 2 חצילים בינוניים

תיבול לחצילים:

  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 חבילת בצל ירוק

אופן ההכנה ללזניה עם חצילים וגבינות:

  1. מקלפים את החצילים וחותכים אותם לקוביות קטנות
  2. שוטפים היטב וחותכים את הבצל הירוק לחתיכות קטנות
  3. מתבלים ואופים אותם יחד על גבי נייר אפיה עד לריכוך החצילים
  4. בקערה אחת מערבבים בקערה את רוטב העגבניות עם התבלינים והחמאה המומסת
  5. בקערה נוספת מניחים את החצילים עם הבצל
  6. מניחים נייר אפיה בתוך התבניות ומתחילים להרכיב את המאפה
  7. יוצקים על גבי נייר האפיה 3 כפות מהרוטב בכל תבנית ומניחים מעל 2 דפים של פסטה מפזרים מעליהם 3 כפות מהרוטב לכל תבנית
  8. מפזרים מעל חצילים וגבינות ומניחים מעל עוד 2 דפים של פסטה
  9. וחוזר חלילה עד לסיום כל המצרכים
  10. מפזרים גם מעל השכבה האחרונה של דפי הפסטה רוטב חצילים וגבינות
  11. (יוצא 5 שכבות של פסטה כאשר בכל שכבה שמים 2 יחידות של פסטה...המסה עוברת את גובה התבניות אבל לאחר אפיה זה יתרכך וישטתח)
  12. מכסים היטב עם נייר כסף את התבניות
  13. (לא נצמדים לפסטה) ואופים כשעה על חום של 150 מעלות
  14. משאירים את התבניות בתנור מכוסות עד לצינון מלא

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art