מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון ללחם שום עסיסי ומוצלח

מתכון ללחם שום הכי טעים שיש, מוברש בתערובת שום מיוחדת המעניקה את טעמה המשובח ללחם מלא טעם

מתכון ללחם שום עסיסי ומוצלח
לחם שום צילום: רפאל דדוש

מתכון ללחם שום עסיסי ומוצלח / רפאל דדוש

המצרכים ללחם שום עסיסי ומוצלח:

  • 1 ק"ג קמח נפלאות מנופה
  • ½1 כפות שמרים
  • 1 אבקת אפייה
  • 1 שקית משפר אפיי
  • 2 כפות חומץ.
  • 5 עד 6 כפות סוכר
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 60 עד 70 גר' חמאה או מחמאה
  • כ- ½2 כוסות מים

לתערובת ההברשה:

  • מעט שמן זית
  • מעט בזיליקום
  • 5 שיני שום כתושות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה ללחם שום עסיסי ומוצלח:

  1. בקערת המיקסר מערבבים את כל המצרכים היבשים, מוסיפים מים ולבסוף את החמאה / מחמאה
  2. ממשיכים ללוש במשך כ10 דקות ונותנים לבצק לנוח במשך כשעה
  3. לאחר כשעה יוצרים כדורים במשקל של 45 גר' ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. מעבירים לתנור סגור (לא מופעל) כאשר בתחתית התנור מניחים קערית מים חמים ומתפיחים במשך כחצי שעה נוספת.
  5. רצוי להחליף את המים לאחר התקררותם.
  6. לאחר ההתפחה מפעילים את התנור לחום של 170 מעלות ואופים  כ20 עד 22 דקות.

הכנת התערובת:

  1. בקערה, מכניסים את כל המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוציאים מהתנור את לחם השום ומברישים אותו בתערובת השום.
  3. רצוי למרוח גם במהלך האפייה.

בהצלחה רבה ובתאבון.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art