מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת גבינה קלאסית

לקראת חג השבועות אין בית שמוותר על עוגת הגבינה הקלאסית האפויה, קבלו מתכון לעוגה מוצלחת, קלה והכי חשוב טעימה

מתכון לעוגת גבינה קלאסית
עוגת גבינה קלאסית צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת גבינה קלאסית

המצרכים לעוגת גבינה קלאסית:

  • 7 ביצים
  • 1/2 כוסות סוכר בחלמונים
  • 1 כוס סוכר בחלבונים
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 כפות קמח
  • 3 כפיות קורנפלור
  • 750 גר גבינה לבנה
  • 1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה לעוגת גבינה קלאסית:

  1. מפרידים את החלמונים והחלבונים
  2. את החלבונים מקציפים עם כוס סוכר
  3. בקערת החלמונים מערבבים את כל שאר המצרכים
  4. מקפלים בעדינות את החלבונים והחלמונים
  5. ומעבירים את הבלילה לתבנית עגולה
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200°  ובתחתית התנור מניחים תבנית עם מים.
  7. אופים במשך 10 דקות בחום 200° ולאח''מ מורידים את החום ל150 מעלות ואופים במשך שעה.
  8. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור מכובה למשך שעה נוספת 

הערה: במהלך האפייה אין לפתוח את דלת התנור כלל.

קרדיט: אתיאלה סקיטל

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art