מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 21°c
בני ברק 32°c
אשדוד 21°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 21°c
בני ברק 32°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למיני פשטידת ירקות ועשבי תיבול

פשטידה מוצלחת וטעימה המתאימה להגשה אישית מושלמת, משולבת במגוון ירקות משובחים ועשבי תיבול ומעניקה תוספת נהדרת לכל ארוחה

מתכון למיני פשטידת ירקות ועשבי תיבול
מיני פשטידת ירקות ועשבי תיבול צילום: עליזה עליון

מתכון למיני פשטידת ירקות ועשבי תיבול / עליזה עליון

המצרכים למיני פשטידת ירקות ועשבי תיבול:

  • 3 תפו"א בינוניים מבושלים מגורדים
  • 1 בטטה גדולה מגורדת
  •  4 ביצים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3 כפות גדושות קמח
  • 1 בצל גדול מגורד
  • 1 שן שום קצוצה
  • מעט פלפל שחור
  • מלח
  • מעט כורכום
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט מרק עוף
  • 1 כוס גדולה של עשביי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה, עירית, בצל ירוק, מנגולד.

אופן ההכנה למיני פשטידת ירקות ועשבי תיבול:

  1. מטגנים את הבצל יחד עם הבטטה עד להזהבה 
  2. מכניסים לקערה יחד עם כל המצרכים ומערבבים היטב
  3. משמנים תבניות של מאפינס הייטב
  4. ויוצקים את הבלילה לשקעים
  5. מפזרים מעל שומשום (לא חובה ),
  6. ומכניסים לתנור שחומם מראש על 175 מעלות
  7. אופים במשך כ 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש ומקבל צבע זהוב יפה.
  8. להגיש עם זיתים גבינות וירקות

הערה: למי שאין תבניות מאפינס אפשר לאפות כפשטידה גם בתבנית אינגליש קייק

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום