מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לטורטליני ביתי במילוי גבינות ברוטב עגבניות ובזיליקום

מתכון להכנת טורטליני במילוי גבינה בהכנה ביתית מתבשלים ברוטב עגבניות ובזיליקום ומעניקים לכם ארוחה חלבית מושלמת

מתכון לטורטליני ביתי במילוי גבינות ברוטב עגבניות ובזיליקום
טורטליני במילוי גבינות ברוטב עגבניות ובזיליקום צילום: נועם זיגדון

מתכון לטורטליני ביתי במילוי גבינות ברוטב עגבניות ובזיליקום / נועם זיגדון

המצרכים לטורטליני ביתי במילוי גבינות ברוטב עגבניות ובזיליקום:

לבצק פסטה:

  • 150 גרם קמח טיפו 00 - כוס מלאה
  • 50 גרם קמח דורום - ⅓ כוס
  • 2 ביצים L

למילוי גבינות:

  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 50 גרם גבינה בולגרית
  • 150 גרם גבינת פרמזן
  • 1 חלמון
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית אגוז מוסקט

למים המבשלים את הטורטליני:

  • מים
  • 3 כפות שמן
  • ¼ כף מלח

לרוטב עגבניות ובזיליקום:

  • ¼ כוס שמן זית
  • 25 גרם חמאה
  • 3 שיני שום
  • 20 עגבניות שרי
  • 3 גבעולי בזיליקום קצוץ
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • מעט מלח
  • 1 כפית סוכר - לקראת סוף הבישול

אופן ההכנה לטורטליני ביתי במילוי גבינות ברוטב עגבניות ובזיליקום:

הכנת בצק הפסטה:

  1. מערבבים יחד את הקמחים והביצים ולשים היטב במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
  2. עוטפים בשקית ומניחים בצד למשך חצי שעה מנוחה
  3. אופן הכנת טורטליני. קרדיט: נועם זיגדון
  4. מחלקים את הבצק ל-2
  5. פותחים את הבצק לרצועות דקות בעובי ½ ס"מ וברוחב 10 ס"מ
  6. מחלקים כל מלבן ל-2 וחותכים לריבועים בגודל 5×5 ס"מ

הכנת מילוי הגבינות:

  1. בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי עד לאיחוד ומעבירים לשקית זילוף

הכנת הטורטליני:

  1. בעזרת שקית זילוף ממלאים כל ריבוע מעט מהמילוי
  2. מרטיבים את הקצה של הריבוע במעט מים ומקפלים למשולש
  3. תופסים את שתי הקצוות ומחברים יחד.
  4. מרתיחים סיר עם מים, 3 כפות שמן ו ¼ כף מלח ומבשלים כ3 דקות במים רותחים

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר עם חמאה ושמן זית
  2. מוסיפים את השום, העגבניות והבזיליקום מתבלים ומבשלים על אש נמוכה עד להתרככות
  3. מוסיפים כפית סוכר ומבשלים כ- 5 דקות נוספות
  4. מוסיפים את הטורטליני המבושל ומפזרים בזיליקום קצוץ

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art