מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לטארטן בצל עם מטבעות גבינת עיזים ושמן זית

מתכון מיוחד, קליל וטעים של מאפה טארטן בצל עם מטבעות גבינת עיזים ובזילוף של שמן זית תקבלו מנה יפיפייה שתמיד מפתיעה

מתכון לטארטן בצל עם מטבעות גבינת עיזים ושמן זית
טארטן בצל עם מטבעות גבינת עיזים ושמן זית צילום: רפאל דדוש

מתכון לטארטן בצל עם מטבעות גבינת עיזים ושמן זית / רפאל דדוש

המצרכים לטארטן בצל עם מטבעות גבינת עיזים ושמן זית:

  • מעט שמן זית
  • מעט חומץ בלסמי
  • מעט עלי טימין
  • מעט סוכר חום
  • מעט מלח גס
  • 5 בצלים חתוכים לחצי
  • בצק עלים
  • 1 חמאה חתוכה לקוביות
  • גבינת עיזים חתוכה לעיגולים

אופן ההכנה לטארטן בצל עם מטבעות גבינת עיזים ושמן זית:

  1. בתבנית שטוחה מזלפים שמן זית, חומץ בלסמי, עלי טימין, סוכר חום ומלח גס.
  2. עליהם מניחים את חצאי הבצלים ומניחים על אש נמוכה מאוד, מבשלים במשך כ 20 עד 25 דקות. ומסירים מהאש.
  3. חותכים בצק עלים קצת יותר גדול מהתבנית, מנקבים אותו עם מזלג ומניחים מעל הבצלים.
  4. את שוליי הבצק תוחבים בתוך התבנית סביב ומחזירים ללהבה לעוד כ 10 עד 15 דקות.
  5. בזמן הבישול הזה מניחים סביב הבצק חתיכות חמאה ולאחר שהיא נמסה והתערבבה עם שאר הנוזלים, מברישים מהנוזלים האלו את הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש  על180° ואופים עד להזהבה.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים מעט, בזהירות הופכים את תבנית על צלחת רחבה, מניחים מטבעות של גבינת עיזים על חצאי הבצל, מזליפים מעט שמן זית ומפזרים מעט טימין, מחזירים לתנור עוד כ5 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון של לולי דדוש ז"ל

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art