מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 34°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת גבינה עם כתר בראוניז שוקולד

מתכון מקורי ופשוט המורכב משני מתכונים כאשר בשכבת הבסיס מונחת עוגת גבינה ומעליה בראוניז שוקולד, וביחד יוצרות קינוח חלבי מושלם

מתכון לעוגת גבינה עם כתר בראוניז שוקולד
עוגת גבינה וכתר בראוניז שוקולד צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת גבינה עם כתר בראוניז שוקולד / שחר שולמית

המצרכים לעוגת גבינה עם כתר בראוניז שוקולד:

מידות אוניברסליות

לבאוניז שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 120 חמאה חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 1/2 כוס קמח (70 גרם)
  • 50 גרם קקאו
  • 1 שקית סוכר וניל

לעוגת הגבינה:

  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 1/4 כוס חלב (60 מ”ל)
  • 220 גרם גבינת שמנת
  • 150 גרם של גבינה לבנה 9% שומן
  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • 20 גרם אינסטנט פודינג וניל

לשכבת הפירורים (לבסיס הגבינה):

  • 280 גרם קמח
  • 160 גרם חמאה קרה חתוכה
  • 100 גרם סוכר

אופן ההכנה לעוגת גבינה עם כתר בראוניז שוקולד:

  1. במקום מנות אישיות ניתן להכין עוגה שלמה, כאשר מכינים את עוגת הגבינה ומעליה יוצקים את הבראוניז ואופים אותה כשעה או עד להתייצבות.
  2. מחממים תנור ל160 מעלות

הכנת הבראוניז:

  1. ממיסים במיקרו את החמאה והשוקולד בפולסים מערבבים בין לבין עד לאיחוד
  2. מערבבים בקערה אחרת את הסוכר/ הקמח / הקקאו והווניל עד לאיחוד
  3. מקשקשים קלות את הביצים ומוסיפים אותם לתערובת השוקולד ובעזרת מטרפה ידנית מערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולדית קטיפתית... מוסיפים את תערובת היבשים לקערת השוקולד ומערבבים עד לאיחוד ולא יותר
  4. יוצקים את המסה לתבניות סיליקון משומנות ואופים כ30 דקות או עד להתייצבות
  5. מצננים ומקפיאים לפני חילוץ

הכנת תערובת הפירורים:

  1.  שמים בקערה את כל המצרכים ובעזרת הידיים מערבבים עד לקבלת תערובת פירורית...מניחים בתבניות הסיליקון מידה שווה מבצק הפירורים (1 סנטימטר) ומהדקים אותם מעט

הכנת שכבת הגבינה:

  1. ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן והחלב בפולסים ומערבבים בין לבין עד לאיחוד
  2. בקערה נוספת מערבבים את שאר המצרכים לתערובת אחידה... מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת המצרכים ומערבבים עד לאיחוד...יוצקים מידה שווה ממסת הגבינה על גבי שכבת הפירורים ואופים כ40 דקות או עד להתייצבות
  3. מצננים ומקפיאים לפני חילוץ
  4. מצמידים את כתר הבראוניז מעל עוגת הגבינה במעט ממרח שוקולד או גנאש ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art