מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 27°c
חיפה 25°c
ירושלים 23°c
בית שמש 26°c
בני ברק 35°c
אשדוד 26°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 27°c
חיפה 25°c
ירושלים 23°c
בית שמש 26°c
בני ברק 35°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקיש עגבניות וגבינות

מתכוננים לשבועות? קבלו מתכון מושלם לקיש גבינות משגע ומלא טעם, בשילוב של חצאי עגבניות שרי ובזיליקום תקבלו מנה חלבית טעימה במיוחד

מתכון לקיש עגבניות וגבינות
קיש גבינות ועגבניות שרי צילום: רפאל דדוש

מתכון לקיש עגבניות וגבינות / רפאל דדוש

המצרכים לקיש עגבניות וגבינות:

  • גבינה צהובה/ גאודה.
  • גבינת מוצרלה.
  • גבינת קשקבל.
  • חצאי עגבניות שרי
  • עלי בזיליקום

לבסיס הבצק:

  • 220 גר' קמח כוסמין נפלאות מנופה.
  •  200 גר' מחמאה / נטורינה
  • ½1 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח.
  • 1-2 כפות מים (רק אם יש צורך שהבצק לא מתגבש.)

למילוי:

  • 4 ביצים.
  • 1 מיכל שמנת לבישול 250 מ"ל
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • ½ כפית ארגנו יבש
  • ½ כפית טימין יבש
  • קורט מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה לקיש עגבניות וגבינות:

הכנת המילוי:

  1. בקערה, מכניסים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים היטב לאיחוד

הכנת בסיס הקיש:

  1. שמים את כל החומרים בקערה ולשים עד להתגבשות הבצק,
  2. יוצרים גוש שטוח עוטפים בשקית ניילון ומניחים במקרר לחצי שעה.
  3. לאח''מ משטחים לבצק דק, מניחים על תבנית פאי ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 170° (רצוי להניח משקולת לאפייה עיוורת). ואופים את הקלתית כ12-14 דקות עד להזהבה ומוציאים מהתנור
  5. מפזרים בתוך בסיס הקיש את הגבינה הצהובה, המוצרלה והקשקבל
  6. יוצקים פנימה את תערובת המילוי מעל הגבינות, ומניחים מלמעלה חצאי עגבניות שרי ועלי בזיליקום.
  7. מחזירים לאפייה של כ-23-25 דקות בחום של 170° עד להזהבה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון של לולי דדוש ז"ל

בחדרי חרדים

 צבע אדום