מבזקים +
תל אביב 13°c
באר שבע 12°c
חיפה 13°c
ירושלים 9°c
בית שמש 13°c
בני ברק 31°c
אשדוד 13°c
כ"ה חשון התשפ"ה | 26.11.2024
תל אביב 13°c
באר שבע 12°c
חיפה 13°c
ירושלים 9°c
בית שמש 13°c
בני ברק 31°c
אשדוד 13°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ביקורת פתע: בשר פג תוקף התגלה בסופר

ביקורת של משרד הבריאות שבוצעה אתמול בסופר "יוחננוף" ברחובות, נמצאו ליקויים תברואתיים ובשר עוף העלול להזיק לבריאות הציבור | הנהלת הרשת טוענת: ״המקרה יצא מפרופורציות, מדובר בטעות של עובד״

ביקורת פתע: בשר פג תוקף התגלה בסופר
סניף של יוחננוף צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

משרד הבריאות הודיע היום (שלישי) כי השמיד בשר במחלקת האטליז בסניף "יוחננוף פרדס קלינג" ברחובות. במהלך ביקורת שבוצעה אתמול על-ידי וטרינר רשותי במשרד הבריאות, במחלקת האטליז נמצאו ליקויים תברואתיים וכן בשר עוף העלול להזיק לבריאות הציבור.

בהוראת הרופא הווטרינר הושמדו כ-9 ק"ג בשר עוף שאינם ראויים למאכל אדם. הטיפול במזון מן החי, אחסונו ושיווקו ללא התנאים הנדרשים בחקיקה וללא עקיבות, עלולים להזיק לבריאות הציבור. משרד הבריאות והרשות המקומית הודיעו שימשיכו לנקוט בצעדי אכיפה כנגד העסק.

מהנהלת הרשת נמסרה התנצלות והיא טענה כי הוא יצא מפרופורציות. בהודעת ההנהלה נכתב: "בשום שלב בכל התהליך לא התגלה שמדובר במוצר פג תוקף. מדובר בטעות של עובד ספק שפעל בתום לב להורדת הניילונים. מייד עם היוודע המקרה, פעלנו בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות כדי להשמיד את את אותם 9 ק״ג מינוריים ופעלנו להפקת הלקחים מתוך אחריות למקרה״.

איך נזהה בשר מקולקל

אכילת בשר מקולקל, גם אם הוגש כמנה טעימה, מתובלת ומבושלת במסעדת יוקרה, עלולה להסתיים בהרעלת מזון: חום, כאבי בטן, שלשולים, הקאות ותסמינים נוספים. בשר מקולקל מאוד שאינו קפוא יריח רע מאוד והמרקם שלו יהיה דביק או חלקלק במיוחד. אבל אם הוא רק התחיל להתקלקל, או אם הוא קפוא או אחרי בישול עם הרבה תבלינים יכול להיות שלא תוכלו לשים לב.

זה חשוב פי כמה אם אתם קונים בשר טחון, כי הוא מועד הרבה יותר לפורענות חיידקית. קנו רק מה שאתם רואים נטחן מול העיניים, או באריזה סגורה ומסומנת היטב. כמו כן שינוי בצבע לבדו אינו מעיד על בשר מקולקל. שינויים בצבע הם תהליך נורמלי בבשר טרי. לבשר מקולקל יש ריח חריף, הוא דביק למגע או עלול להיות חלקלק.

אחסון בשר טרי: משך הזמן שניתן לאחסן כל בשר תלוי גם בהנחיות היצרן, אבל בגדול: איברים פנימיים טריים: עד יומיים במקרר. בשר חתוך: עד ארבעה ימים במקרר.מ- ודאו שהמקרר על 0-4 מעלות. לפעמים מופיעים כתמים לבנים יבשים על הבשר הם מעידים על כוויות קור. כוויות אלו עלולות להיווצר כאשר הבשר מוקפא למשך תקופה ארוכה ואינו ארוז כראוי. הבשר ראוי למאכל,

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art