מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת גבינה עם קוקוס ושוקולד

הכי פשוט הכי טעים: מתכון מעולה לעוגת גבינה קלה ופשוטה בשדרוג מעניין של שוקולד צ'יפס וקוקוס המעניקים לה טעם שונה וטעים

מתכון לעוגת גבינה עם קוקוס ושוקולד
עוגת גבינה עם קוקוס ושוקולד צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת גבינה עם קוקוס ושוקולד / שחר שולמית

מצרכים לעוגת גבינה עם קוקוס ושוקולד:

מידות אוניברסליות

  • 5 ביצים גודל לארג'
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס קוקוס
  • 60 גרם ממרח שוקולד שאוהבים
  • 100 גרם פצפוצי שוקולד קאליבו (או אחרים)

אופן ההכנה לעוגת גבינה עם קוקוס ושוקולד:

  1. מחממים תנור ל160 מעלות
  2. בקערת המיקסר מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר מספר דקות עד שהמסה בהירה ותפוחה
  3. מנמיכים למינימום את פעולת המיקסר ומוסיפים בהדרגה שמן / גבינה /קמח וקוקוס
  4. מפרישים מהמסה 2 כוסות ומערבבים אותם עם ממרח השוקולד ויוצקים לתבנית הקטנה
  5. (הערה...לא חייב לגוון ב2 צבעים ואפשר להשאיר את המסה כולה בהירה כרגיל)
  6. את שאר המסה יוצקים לתבנית הגדולה
  7. (הערה אפשר למלא את התבניות עד הסוף כי זה תופח אבל יורד חזרה למקום)
  8. מפזרים מעל את פצפוצי השוקולד ומטמיעים אותם במסה
  9. מניחים את התבניות על משטח אפיה ואופים כ50 דקות מכוסה בנייר אפיה עד התייצבות (התבנית הקטנה צריכה כה25 דקות... שימו לב וזכרו להוציא אותה)
  10. מצננים ומקפיאים לפני חילוץ
  11. למחרת: מוציאים את העוגות מהמקפיא ומורחים על החלק העליון החום ריבת חלב מדוללת במים ושמים מעט ריבת חלב גם בשקע של העוגה התחתונה ומחברים בניהן

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art