מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון ללחם בית / חלות / לחמניות

מתכון מעולה ללחם בית, לחמניות או חלות, מתכון קל להכנה ומוצלח שלא תפסיקו לקצור עליו מחמאות

מתכון ללחם בית / חלות / לחמניות
לחם בית צילום: נועם זיגדון

מתכון ללחם בית / חלות / לחמניות | נועם זיגדון

המצרכים ללחם בית / חלות / לחמניות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

 לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה.
  • 1.5 כוסות סולת.
  • 2 כפות שמרים יבשים.
  • 1/2 כוס שמן
  • 4 כפות סוכר.
  • 1 כף מלח.
  • 2-3/4 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה ללחם בית / חלות / לחמניות:

  1. מערבבים את כל המרכיבים היבשים ומוסיפים את השמן,
  2. מוסיפים מים בהדרגה ולשים היטב עד לקבלת גוש בצק לח ולא דביק.
  3. בקערת הלישה מכסים את הבצק בשקית ומניחים מעל 2 מגבות מטבח, מתפיחים במשך שעה.
  4. לאחר כשעה יוצרים צורות ומניחים במגש, מתפיחים פעם שניה במשך כחצי שעה.
  5. טורפים ביצה עם חצי כפית סוכר, מברישים את הלחמים ומפזרים שומשום
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ- 20 דקות.
  7. הערה: רצוי לשים קערת מים חמים בתחתית התנור.
  8. בהוצאת הלחם מהתנור יש להניח את הלחמים על מגבת הפוכים, כדי שלא יספגו לחות מהתחתית.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art