הסוקר שלמה פילבר מנכ״ל ׳דיירקט פולס׳ למימרן ב׳קול חי׳ - ״בכל הסקרים נפתלי בנט מקבל באזור 23 מנדטים, אצלינו הוא מקבל בין 13 ל-14 מנדטים. את כל התמיכה בנט לוקח מגוש האופוזיציה, הוא לוקח מלפיד שהתרסק ומבני גנץ. 85% מהתומכים של בנט מגיעים מהאופוזיציה״.
בחירות, ממשלה חלופית או לשרוד במיעוט - התרחישים הפוליטיים
פרישתה של הח"כית זועבי מהקואליציה משנה את מערכי הכוחות במשכן ומותירה את הקואליציה במיעוט. האם הכנסת תפוזר ונלך לבחירות, או אולי ממשלה חלופית בכנסת הנוכחית? אלו התרחישים האפשריים
פרישתה של חברת כנסת נוספת מהקואליציה מטלטלת אותה ביתר שאת. בניגוד לפעם הקודמת בו היא איבדה את הרוב עם פרישת סילמן, הפעם, עם פרישתה של ח"כ זועבי ממרצ, יחסי הכוחות משתנים והממשלה הופכת לממשלת מיעוט בו מתנגדי הממשלה מחזיקים ברוב בכנסת.
הערכה היא כי גם אם הממשלה תשרוד, זה יהיה לזמן קצר ביותר, מה שמשאיר את המערכת הפוליטית בפני כמה אפשרויות שילוו אותנו לתקופה הקרובה. ואולי אף נראה את ההכרעה כבר בשבוע הקרוב, באפשרות הסבירה של הקדמת הבחירות על ידי פיזור הכנסת.
פיזור הכנסת:
האפשרות של פיזור הכנסת היא האפשרות הסבירה ביותר מאחר והושג לאופוזיציה רוב של 61 תומכים כדי להעביר את החוק בשלוש קריאות. סיבת הפרישה של זועבי, אירועי אל אקצא, תקשה על הרשימה המשותפת להמשיך לשת"פ עם הממשלה ולהעניק לה ביטחון.
ממשלה מיעוט:
כמו שעשו לאחר פרישת ח"כ עידית סילמן, ינסו גם כעת להמשיך להתנהל ללא רוב קואליציוני, באמצעות הפסק. החקיקה וסיוע בפיצולים באופוזיציה יצליחו לפחות לשרוד עד לסיום כנס הקיץ. עם אפשרות טכנית לשרוד עד למרצ 2023.
בשלושה מקרים בעבר שרדו ממשלות לתקופות קצרות ללא רוב, כך שבתרחישים מסוימים גם הממשלה הזו תוכל לשרוד כמובן במידה ולא יהיו פורשים נוספים.
ממשלה חלופית:
אפשרות נוספת היא שהטלטלה תוביל לשינוי בעמדת אנשי הימין בממשלה שיסכימו להביא להקמת ממשלה חלופית בכנסת הנוכחית, או בראשות בנימין נתניהו, או עם מועמד אחר מהליכוד או בראשות בני גנץ.
מעל הכול, טרם ברור כמה נחרצת חברת הכנסת זועבי בפרישתה מהקואליציה. ייתכן והלחצים שמפעילים עליה מכיוון הקואליציה ואנשי מרצ לחזור בה מהתפטרותה או לפרוש מהכנסת יישאו פרי והקואליציה תחזור לשרוד עם 60-60 עד למשבר הבא.