מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לצ'אזה סיני: מוקפץ חצילים קשיו ופרגיות ברוטב הוי סטיר

מוקפץ אסיאתי שלא תפסיקו להכין, שילוב של חצילים יחד עם פרגיות וקשיו המתובלים ברוטב הוי סטיר הנותן את טעמו המשובח למנה יוקרתית ומיוחדת

מתכון לצ'אזה סיני: מוקפץ חצילים קשיו ופרגיות ברוטב הוי סטיר
מוקפץ חצילים קשיו ופרגיות ברוטב צילום: depositfhotos

מתכון לצ'אזה סיני - מוקפץ חצילים קשיו ופרגיות ברוטב הוי סטיר / שף מאיר בראל

המצרכים לצ'אזה סיני - מוקפץ חצילים קשיו ופרגיות ברוטב הוי סטיר:

כמות: 6 מנות. זמן ההכנה: חצי שעה. דרגת קושי: קל

  • 600 גרם פרגיות חתוכות לרצועות קצרות
  • 2 חצילים מאיכות גבוהה ללא גרעינים
  • שמן עמוק לטיגון החצילים
  • 1 כוס קשיו לא קלוי
  • 4 בצלים ירוקים חתוכים גס

לרוטב הוי סטיר:

  • 3 כפית סויה איכותית
  • 1 כפית חומץ אורז או חומץ תפוחים
  • 2  כפות אבקת מרק פטריות איכותית
  • מומלץ - כף אבקת פטריות שיטאקי ( קונים פטריות מיובשות וטוחנים לאבקה)
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • 2 כפות סוכר חום
  • קורט מלח
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 4 כפות מים קרים

אופן ההכנה לצ'אזה סיני - מוקפץ חצילים קשיו ופרגיות ברוטב הוי סטיר:

  1. פורסים את החצילים לרצועות עבות וקצרות. מטגנים את פרוסות החצילים בשמן עמוק חם עד הזהבה.
  2. את כל חומרי הרוטב מערבבים בקערה ומעבירים לסיר. מרתיחים ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה עד הסמכה. טועמים ומשפרים תיבול.
  3. לתוך מחבת ווק יוצקים מעט שמן זית מכניסים את רצועות הפרגית ומקפיצים על אש גבוהה במשך 10 דקות.
  4. מוסיפים את הקשיו ואת הבצל ירוק הגס ומקפיצים יחד עם העוף ללא נוזלים כ 2 דקות. יוצקים 5 כפות מהרוטב הוי סטיר שהכנו ומקפיצם עוד כדקה.
  5. מוסיפים את החצילים ומעליהם יוצקים עוד 2 כפות רוטב ומקפיצים עוד שתי דקות עד לספיגת הנוזלים.
  6. מעבירים לקערה לצד אורז יסמין איכותי ומקשטים בבצל ירוק.  

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון באדיבות: מגזין 'טועמיה'

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art