מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקינוח מוס גבינה וקיווי

קינוח חגיגי וטעים המתאים לארוחות חלביות, ביסקוויטים גרוסים רטובים בחלב כשעליהם קרם מסקרפונה מושלם ומעליו קרם קווי משובח בקישוט של פיסטוקים גרוסים מעניקים לכם את קינוח עסיסי במיוחד

מתכון לקינוח מוס גבינה וקיווי
קינוח מוס גבינה וקיווי צילום: נועם זיגדון

מתכון לקינוח מוס גבינה וקיווי / נועם זיגדון

המצרכים לקינוח מוס גבינה וקיווי:

לבסיס:

  • ½ שרוול פתי בר של אוסם בטעם פיסטוק חתוך לחתיכות גסות
  • 2 כפות חלב

לקרם מסקרפונה:

  • 1 שמנת מתוקה 38%
  • 1 גבינת מסקרפונה 225 גרם
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 3 כפות אבקת סוכר

לקרם קיווי:

  • 3 קיווי רכים
  • ¼ כוס חלב
  • 1 כף קורנפלור
  • 3 כפות סוכר

לקישוט:

  • ¼ פתי בר של אוסם בטעם פיסטוק
  • פיסטוקים קצוצים
  • פיטנגו / פטל/ תות / פירות יער

אופן ההכנה לקינוח מוס גבינה וקיווי:

הכנת קרם מסקרפונה:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים את יתרת מצרכי הקרם. מקציפים אותם יחד עד לקבלת קרם יציב.

הכנת קרם קווי:

  1. טוחנים את הקיווי בבלנדר מוט ומעבירים לסיר קטן, מוסיפים את הסוכר  ומערבבים.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את החלב עם הקורנפלור ומוסיפים לסיר עם הקווי והסוכר.
  3. מערבבים היטב ומבשלים על האש תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת קרם יסמיך, מביאים לרתיחה, מורידים מהאש ומקררים אותו היטב.

הרכבת הקינוח:

  1. מכניסים את חתיכות הפתי בר לתוך כוס קינוח ובעזרת כף מרטיבים אותם עם חלב
  2. מזלפים עליהם את קרם המסקרפונה בעזרת שקית זילוף עד ל 3/4 מגובה הכוס.
  3. בעזרת כפית מניחים קרם קיווי
  4. ומקשטים ברבע פתי בר ופיטנגו
  5. מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art