מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לרצועות עוף עם פפאיה ופלפלים

ארוחת צהריים טעימה, רצועות עוף המתבשלות יחד עם פפאיה וקוביות פלפלים צבעוניים מתובלים ברוטב תפוז-ג'ינג'ר מיוחד ומלא טעם

מתכון לרצועות עוף עם פפאיה ופלפלים
רצועות עוף עם פפאיה ופלפלים צילום: depositfhotos

מתכון לרצועות עוף עם פפאיה ופלפלים / השף מאיר בראל

המצרכים לרצועות עוף עם פפאיה ופלפלים:

כמות: 4 מנות. דרגת קושי: בינוני. זמן ההכנה: כ-25 דקות

  • 1 פרפר חזה עוף שלם חתוך לרצועות
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 קופסת שימורים של סלט פירות משומר- ממנו מוציאים רק את האננס והפפאיה. הפפאיה בצבע אדום כתום. בעונה ניתן להחליף ב- 2 פפאיות חתוכות לריבועים.
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות

לרוטב תפוז-ג'ינג'ר:

  • ½2 אצבעות של שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 3 כפות רוטב סויה איכותי
  • 1 כף חומץ אורז או חומץ תפוחים
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים וגרידה מחצי תפוז
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה לרצועות עוף עם פפאיה ופלפלים:

  1. לתוך ווק לוהט מכניסים 3 כפות שמן ואת פרוסות חזה העוף ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הפלפל שחור ו2 כפות סוכר חום ומקפיצים עוד דקה. מעבירים מהווק לצלחת.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב- מערבבים את כל המרכיבים בכלי נפרד ומעבירים לסיר קטן. מרתיחים ומנמיכים את האש, מבשלים למשך 10 דקות על אש קטנה והרוטב מוכן.
  3. שוב מחממים מאד את הווק ומוסיפים מעט שמן ואת הפלפלים הבצל הפפאיה והאננס. מקפיצים בחום גבוה למשך 5 דקות ומוסיפים 3 כפות מרוטב הג'ינג'ר תפוז.
  4. מוסיפים את חזה העוף ואליו עוד 3 כפות מהרוטב ומקפיצים עוד 4 דקות.
  5. ממליחים ומשפרים תיבול
  6. מעבירים לכלי הגשה ושמים מלמעלה פרוסות בצל ירוק. ניתן לפזר מעל מעט שומשום קלוי.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון באדיבות: מגזין 'טועמיה'

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art