מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 18°c
בני ברק 34°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקיש גבינות משובח ומוצלח

אוהבים קיש חלבי? קבלו מתכון מעולה לקיש גבינות טעים ומוצלח, שילוב של מבחר גבינות יחד עם פטריות ותבלינים המעניקים את טעמם הנפלא למנה חלבית משובחת

מתכון לקיש גבינות משובח ומוצלח
בית המשפט המחוזי בי-ם. אילוסטרציה צילום: דוברות הרשות השופטת

מתכון לקיש גבינות משובח ומוצלח / שחר שולמית

המצרכים לקיש גבינות משובח ומוצלח:

מידות אוניברסליות

  • 2 תבניות טפלון בקוטר 24 סנטימטר או 2 תבניות עגולות בגודל דומה

לבצק פריך:

  • 420 גרם קמח 
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם קוביות חמאה קרה
  • 2 ביצים גודל לארג'
  • 4 כפות מים קרים

למלית:

  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 250 גרם גבינת קוטג'
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • 1 חבילת בצל ירוק קצוץ
  • 1 קופסת שימורים קטנה של פטריות חתוכות (400 גרם)
  • 4 כפות שמן
  • 4 ביצים גודל לארג'
  • 100 גרם קמח תופח
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה לקיש גבינות משובח ומוצלח:

הכנת הבצק:

  1. מחממים תנור ל170 מעלות
  2. במעבד מזון מעבדים יחד את כל מצרכי הבצק מלבד המים והביצים כ3 דקות
  3. מוסיפים את המים והביצים ומעבדים עד לאיחוד הבצק
  4. מחלקים את הבצק ל2 מקמחים אותו מעט ומרדדים את 2 החלקים על גבי נייר אפיה לעיגול קצת יותר גדול  מגודל התבנית כדי שיספיק גם לעיטוף הדפנות (עובי של כ1/2 סנטימטר)
  5. מקררים את הבצק המרודד למשך  שעה ואז מעבירים אותו בעדינות אל התבניות ומצמידים אותו יפה לבסיס התבנית ולדפנות
  6. חותכים את עודפי הבצק ומקפיאים את התבניות עם הקלתיות 

הכנת המלית:

  1. מטגנים בשמן את הבצל הירוק והפטריות המסוננות ומניחים בקערה
  2. מוסיפים את כל חומרי המלית ומערבבים יוצקים את המלית לתוך הקלתיות שבתבניות ואופים כשעה או עד להזהבה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art