מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפשטידת לחם איטלקית – סטראטה

לכל אוהדי החלבי, קבלו מתכון מושלם לפשטידה חלבית וטעימה, פשטידת לחם איטלקית מלאה בגבינות ומעניקה לכם מנה משביעה ומלאת עניין

מתכון לפשטידת לחם איטלקית – סטראטה
פשטידת לחם איטלקית צילום: נועם זיגדון

מתכון לפשטידת לחם איטלקית – סטראטה / נועם זיגדון

המצרכים לפשטידת לחם איטלקית – סטראטה:

תבנית בנונית או עגולה בקוטר 28

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 500 גרם חלה או לחם חתוכים לקוביות בנוניות
  • 4 ביצים L
  • ½  כוס קמח
  • 2 מכלי שמנת לבישול
  • 2 כוסות חלב
  • ½ כף מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • ¼  כוס שמן
  • 3 שיני שום כתוש
  • 4-5 עלי מנגולד קצוץ
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 200 גרם פטריות פורטובלו / שמפיניון
  • 100 גרם גבינת מוצרלה
  • 200 גרם גבינה צהובה

אופן ההכנה לפשטידת לחם איטלקית – סטראטה:

  1. בקערה, מערבבים את הביצים עם החלב, השמנת לבישול, הקמח והתבלינים
  2. מכניסים את חתיכות הלחם או החלה ומערבבים היטב לאיחוד.
  3. מכניסים למקרר למשך שעה עד לילה שלם
  4. מחממים סיר חלבי עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  5. מוסיפים את הפטריות ועלי המנגולד ומבשלים עד לריכוך וצמצום נוזלים
  6. מורידים מהאש, מצננים ומוסיפים לתערובת הלחם
  7. מוסיפים את המוצרלה וחצי מכמות הגבינה הצהובה
  8. ויוצקים לתבנית משומנת בקוטר 28
  9. מפזרים מעל גבינה צהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° אופים במשך כ-35  דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art