השר זאב אלקין ב׳רדיו 103׳ על ההתקדמות בהסדרה בלבנון: ״אנחנו קרובים בצורה אמיתית אבל זה עוד לא נגמר. ברגעים האחרונים של מו״מ אתה צריך לנהל בנחישות ולא לוותר על מה שחשוב לך״.
מתכון לבייגל ביתי מושלם
בייגל ביתי במתכון מוצלח, בהגשה לצד סלט ירקות עשיר וגבינה לבנה תקבלו סעודת מלווה מלכה מפנקת ומושלמת
מתכון לבייגל ביתי מושלם / שחר שולמית
מצרכים לבייגל ביתי מושלם:
מידות אוניברסליות
מתקבלות 17 יחידות
- 1 ק''ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 4 כפות שמן
- 1 כף מלח
- 3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה לבייגל ביתי מושלם:
- שמים בקערת המיקסר את המצרכים היבשים ומערבבים דקה בוו לישה
- מוסיפים את השמן והמים ולשים כ10 דקות במהירות נמוכה בינונית
- משמנים יד פעם אחר פעם ולאט לאט מגבשים את הבצק לכדור (הבצק דביק וזה בסדר הוא יתגבש בקלות לכדור) עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים להכפלת הנפח
- מחלקים את הבצק לחלקים שווים כל חלק 100 גרם (אם רוצים בייגל מיני מאורך...שוקלים כדורים של 50 גרם)
- מגלגלים כל חלק בצק לכדור ומניחים על גבי שקית ניילון
- בידיים משומנות לוקחים כדור בצק (החתיכה הראשונה שהנחנו בצד)
- ומגלגלים אותו לגליל ארוך של כמטר ומקפלים אותו ל2
- ביד אחת מחזיקים את 2 הקצוות וביד השנייה מגלגלים את הבצק כמו בורג וסוגרים לעיגול
- טובלים כל בייגל במים שמעורבבים במעט סילאן וטובלים בשומשום
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להזהבה.
בהצלחה רבה ובתאבון