מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 33°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעראייס – פיתה במילוי בשר

מתכון לעראייס - פיתות ממולאות בתערובת בשר משובחת, מטוגנות על מחבת ונאפות בתנור, בזילוף של טחינה מלמעלה תקבלו ארוחה טעימה והכי פופולארית 

מתכון לעראייס – פיתה במילוי בשר
עראייס - פיתות במילוי בשר צילום: נועם זיגדון

מתכון לעראייס – פיתה במילוי בשר / נועם זיגדון

המצרכים לעראייס – פיתה במילוי בשר:

6-8 פיתות חתוכות לחצאים או רבעים

למילוי:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף תבלין לקציצות
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כף מלח
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית כמון
  • 4 כפות צנוברים
  • סלט טחינה - למריחה
  • שמן זית - לטיגון

אופן ההכנה לעראייס – פיתה במילוי בשר:

  1. מערבבים את הבשר עם הבצל הפטרוזיליה והצנוברים ומתבלים
  2. פותחים כל פיתה ומורחים שיכבה דקה של טחינה
  3. משמנים מחבת פסים עם מעט שמן ומטגנים את הפיתה מכל הצדדים עד להשחמה
  4. מרססים מעט עם שמן זית כל פעם שהופכים את הפיתה
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ- 10 דקות נוספות.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art