מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת שוקובו מוצלחת

עוגת שוקובו היא עוגת טורט מושלמת ומיוחדת, משלבת בתוכה שני צבעים ונותנת לכם מראה יוקרתי ומרשים יותר 

מתכון לעוגת שוקובו מוצלחת

מתכון לעוגת שוקובו מוצלחת / נועם זיגדון

המצרכים לעוגת שוקובו מוצלחת:

כוס מדידה חד פעמית חמה

תבנית אפיה אינגליש קייק

  • 3 ביצים L (לא מקוררות)
  • 1-1/4 כוסות סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • קליפה מגורדת מ-1/2 תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 אבקת אפיה
  • 2 כוסות קמח
  • קקאו / צבע מאכל

אופן ההכנה לעוגת שוקובו מוצלחת:

  1. במיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף גבוה
  2. מנמיכים את המיקסר ומוסיפים בהדרגה את השמן, מיץ התפוזים גרידת התפוז ותמצית וניל
  3. מערבבים באיטיות בתנועת קיפול ומוסיפים את אבקת האפיה והקמח, מערבבים בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת בלילה אחידה
  4. לוקחים ⅓ מהתערובת ומוסיפים לה צבע מאכל או קקאו
  5. יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואופים כ-20 דקות עד שקיסם יוצא יבש ומצננים היטב.
  6. פורסים את העוגה לפרוסות ובעזרת קורצן חותכים צורות רצויות  
  7. שופכים מחצית מכמות הבלילה הלבנה בתבנית, מעל מסדרים את הצורות שקרצנו מהעוגה ומעליהן שופכים את יתרת הבלילה.
  8. מכניסים שוב לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
  10. כשהעוגה קרה מומלץ לפזר אבקת סוכר

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art