מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 20°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 22°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 22°c
באר שבע 20°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

 מתכון לעוגת רד ולווט - קטיפה אדומה

עוגת רד ולווט היא עוגה חלבית אדומה ומרהיבה המשולבת בקרם לבן ובוהק ומעניקה לכם רגעים של תענוג וטעם משובח, מתאימה כקינוח מפנק לאורחים

 מתכון לעוגת רד ולווט - קטיפה אדומה
עוגת רד ולווט קטיפה אדומה צילום: נועם זיגדון

 מתכון לעוגת רד ולווט - קטיפה אדומה / נועם זיגדון

המצרכים לעוגת רד ולווט - קטיפה אדומה:

כוס מדידה חד פעמית חמה 240 מ"ל

מתאימה לתבנית 24-26

לעוגה:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 1כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 120 גרם חמאה רכה
  • ½-1 כוסות סוכר
  • 2 ביצים L
  • 1 כוס שמן
  • 1כף חומץ 5%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס רוויון
  • 3-4 טיפות צבע ג'ל מאכל אדום

לקרם:

  • 500 מ"ל שמנת להקצפה 38%
  • 250 גרם גבינת שמנת /מסקרפונה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 3/4 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה לעוגת רד ולווט - קטיפה אדומה:

הכנת העוגה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים היבשים: הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
  2. מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר כ5 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה
  3. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף כ-2 דקות
  4. מוסיפים בהדרגה את השמן, החומץ, הווניל, הריוויון וצבע המאכל עד לאיחוד
  5. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את התערובת היבשה
  6. מערבבים בתנועת קיפול ויוצקים את הבלילה לתבנית משומנת
  7. אופים בתנור שחומם מראש על-180° כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש
  8. מקררים

הכנת הקרם:

  1. שמים בקערת המיקסר את הגבינה, השמנת, פודינג וניל ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם אחיד
  2. בעזרת סכין מיישרים את העוגות ושומרים את הפירורים לקישוט
  3. מחלקים את העוגה ל-2
  4. מורחים על השכבה הראשונה כמות נדיבה של הקרם ומניחים מעל את החלק השני של העוגה
  5. מורחים מעל ומסביב את שאר הקרם ומקשטים מסביב בפירורי העוגה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום