הסוקר שלמה פילבר מנכ״ל ׳דיירקט פולס׳ למימרן ב׳קול חי׳ - ״בכל הסקרים נפתלי בנט מקבל באזור 23 מנדטים, אצלינו הוא מקבל בין 13 ל-14 מנדטים. את כל התמיכה בנט לוקח מגוש האופוזיציה, הוא לוקח מלפיד שהתרסק ומבני גנץ. 85% מהתומכים של בנט מגיעים מהאופוזיציה״.
לשכת רה"מ חושפת את ההוצאות ומשווה לנתניהו
בלשכת רה"מ בנט מתייחסים לפרסום אנמש על כך שהוצאות הבית ברעננה מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש לטובת מזון מוכן לבני המשפחה: נתניהו הוציא יותר | הליכוד: "כרגיל בנט משקר והתקשורת מחפה"
בעקבות הפרסום אמש (מוצאי שבת) על הוצאות מוגזמות בבית משפחת בנט ברעננה על אוכל מוכן, היום, הודפים בלשכת ראש הממשלה את הטענות על שימוש מופרז בכסף וטוענים כי בבית משפחת בנט לא מועסקות כלל מבשלות ולכן, נעשה שימוש בשירותי אוכל חיצוניים עבור משפחת בנט (המונה שש נפשות) בצורה מסודרת ובהתאם לכל הכללים. לטענתם, עלות ההוצאות פחותה באופן משמעותי מאשר העסקת מבשלת במעון, וכן ביחס להוצאות המזון של ראש הממשלה הקודם ומשפחתו.
כזכור, העיתונאית אילה חסון דיווחה אמש ב'חדשות 13' כי ההוצאות של משפחת בנט מסתכמות בסך של כ-50 אלף ש"ח לחודש בממוצע, מתוכם כ-11 אלף ש"ח להזמנות מזון ו-15 אלף ש"ח לרכישה בסופרמרקטים.
עוד נטען מלשכת רה"מ כי בבית ראש הממשלה ניתן להעסיק 8 בעלי תפקידים במשרות שונות ובעלות כוללת של 102,000 ש"ח בחודש. צוות זה נוצל במלואו לדבריהם במשך רוב שנות כהונתו של רה"מ הקודם, לעומת ראש הממשלה בנט - אשר בביתו מועסקים שלושה בעלי תפקידים בלבד בעלות כוללת של 48,000 ש"ח בחודש.
בלשכת בנט לא מסתפקים בכך ומפרסמים השוואת הוצאות בין תקופת נתניהו לבנט. לדבריהם, סך ההוצאות החודשי במעונות ראש הממשלה בבלפור ובקיסריה בימי ראש הממשלה הקודם עמד על 262,100 ש"ח, לעומת 87,700 ש"ח כיום.
"אנו מכבדים את תפקידה וחובתה של התקשורת לבקר את השלטון, כל שלטון, ואין זו בושה בעינינו לקחת אחריות ולהודות בטעות, באם קרתה. ובלבד - שהעובדות והאמת הן הבסיס, ושלא עושים שימוש ציני בבמה התקשורתית ובזכות הציבור לדעת", נמסר בהודעת הלשכה.
אילה חסון התייחסה לפרסום של לשכת ראש הממשלה ורשמה בחשבון הטוויטר שלה: " אז בתוך הררי המילים לשכת בנט מאשרת את הפרסום שלי על הסכומים שהוצאו על הזמנת והכנת מזון ( טייק אווי וקניות) הם טוענים שהם חוסכים כסף למדינה בגלל שאין מבשלת. חשבתי שהם ענו לבג"ץ שמדובר בבית פרטי, חשבתי שבאו לשנות".
בשירות הביטחון הכללי התייחסו לטענות נגד שיפוץ בית משפחת בנט והפיכתו למעון ראש הממשלה באופן מעשי. "בשנים האחרונות הובהר ע"י שב"כ הצורך האבטחתי בביצוע שינויים משמעותיים במעון ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים. הדבר בא לידי ביטוי גם בדו"ח של מבקר המדינה משנת 2020", נמסר.
עוד נמסר כי "עם חילופי ראשי הממשלה, הובהרה עמדתנו מזה מספר שנים, כי במעון בבלפור נדרשות התאמות ביטחוניות על מנת לאפשר מגורי ראש ממשלה במקום, וזאת בשים לב לעובדה שחלק מאלה אינם יכולים להיות מבוצעים שעה שראש הממשלה מתגורר במעון. הליך העבודות במעון מתבצע ביוזמת ובהנחיית שב"כ".
לדבריהם, "בהתאם, בוצעו סידורי אבטחה בבית רה"מ ברעננה, בו מתגורר ראש הממשלה. סידורים אלו בוצעו בהנחיית השב"כ, על בסיס שיקולים מקצועיים אבטחתיים, תוך התחשבות בהיבטים הנוגעים לעלויות ולצמצום הפגיעה בשכנים. יצוין, כי סידורי אבטחה הונהגו גם בבתיהם הפרטיים של ראשי ממשלה קודמים, על בסיס הערכת האיום ויתר הנסיבות הרלוונטיות".
מהליכוד נמסר בתגובה להודעת בנט: "כרגיל בנט משקר והתקשורת מחפה. בנט משפץ את ביתו הפרטי ברעננה על חשבון הציבור בסכום אסטרונומי של 50 מיליון שקלים, ללא אישור ובניגוד לחוק. החוק קובע שהמעון הרשמי של ראש הממשלה יהיה בירושלים ולא ברעננה.
בניגוד למעון הרשמי בירושלים, המעון הפרטי של בנט לא משמש לאירוחים רשמיים כלשהם - כך שכל ההוצאות על מזון הן רק לענייניו האישיים.
כזכור נפתחה חקירה מופרכת על טייק-אווי למעון בבלפור בסך של 175,000 ש״ח לחמש וחצי שנים. השופט קבע שהרוב הגדול של סכום זה הוצא על אירוחים רשמיים. כלומר, בניגוד להודעת בנט, הוצאות הטייק-אווי הפרטיות של משפחת נתניהו לא עלו על 1,300 שקלים בחודש – עשירית (!) מההוצאות על טייק-אווי של משפחת בנט.
כמובן שבנט, שעיכב במכוון את שיפוץ המעון הרשמי בבלפור, לא יועמד לדין על הבזבוז שלו והתקשורת תמשיך לאתרג אותו במקום לבצע את מלאכתה ולבקר את השלטון".