רשת ב׳: נתניהו מתכנן לאשר את הסכם הפסקת האש בלבנון בקבינט בלבד - ולא בממשלה. גורם מדיני הודה כי מדובר בהסכם שברירי, אך ציין כי מדובר באינטרס ישראלי מובהק.
החקלאים זועמים: "מכת מוות; המשחק מכור"
רשות המים צפויה להכריז השבוע על עלייה של מחירי המים ל-2 שקלים לקוב, והחקלאים זועמים ואומרים שהענף שלהם סובל מעלייה מתמשכת במחירי המים. מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל: "מהלך חסר אחריות, יש לעצור את המחדל"
זעם בקרב הארגונים המאגדים את החקלאים הישראליים בעקבות הצפי כי רשות המים צפויה לעלות את מחירי המים, וביום שלישי הקרוב צפויה להתקבל ההכרעה.
מזכ"ל התאחדות החקלאים אמר ל"ישראל היום": "המשמעות היא חמורה מאוד. ישראל ביתנו הכניסו לקווי היסוד של הממשלה את הורדת מחיר המים לחקלאים. הם הורי דו מכסים באופן חד צדדי, למרות ששר האוצר ליברמן התחייב שהוא יעשה את זה בהסכם עם החקלאים ולא בהסכם כוחני. אנחנו הבנו שה משחק מכור".
"מה שקורה הוא שבמקום שיורידו את ההוצאות של החקלאים, עכשיו רשות המים הולכת להחליט שהיא מעלה את המחיר", מסביר וילן, "זו מכת מוות לחקלאות הישראלית. גם יש יבוא וגם מעלים את מחירי המים. אם זו לא הייתה המדינה שלי, הייתי אומר כל הכבוד ליצירתיות".
אבו וילן, מזכ"ל התא חדות חקלאי ישראל, מתריע כי צעד כזה, יחד עם הסרת המכסים והפתיחה המאסיבית ליבוא של פירות וירקות, יביא לסופה של החקלאות הישראלית. "זהו מהלך חסר אחריות ברמה לאומית, וחייבים לעצור את המחדל לפני שיהיה מאוחר מדי", הדגיש.
"משרד האוצר ורשות המים מנסים לבצע מחטף ולהעלות את מחירי המים לחקלאות", אמר אבו וילן ל"ישראל היום" והוסיף: "כבר כיום מחירי המים לחקלאות בישראל הם הגבוהים ביותר ב 50 המדינות העשירות בעולם, ולעומת זאת, בתעריף המים לשוק הביתי ישראל נמצאת במקום ה 48 מבין 50 המדינות".
לדברי אבו וילן, ענף החקלאות סובל מעלייה מתמשכת במחירי המים. מחירי המים השפירים לחקלאות עלו בהדרגה מ 0.88 שקלים לקוב בשנת 1995 עד ל 2.54 שקלים בשנת ,2017 ולאחר מכן ירדו זמנית ל 1.86 שקלים בשנת 2020 בעקבות תיקון 27.