מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת פרג גבוהה כשרה לפסח

מתכון מיוחד לפסח: עוגת פרג גבוהה ומוצלחת בשילוב פרג ובציפוי של גנאש שוקולדי מושלם תקבלו מאפה פסחי מתוק ומלא עניין

מתכון לעוגת פרג גבוהה כשרה לפסח
עוגת פרג צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת פרג גבוהה כשרה לפסח / נועם זיגדון

המצרכים לעוגת פרג גבוהה כשרה לפסח:

כוס מדידה חד פעמית חמה

תבנית 24-26 או חד פעמית בנונית

לעוגה:

  • 5 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כוס פרג שלם
  • 1/2 כוס מים
  • קליפה מתפוז שלם חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס שמן
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1 סוכר וניל
  • 1.5 כוסות קמח מצות
  • 1 אבקת אפיה
  • לציפוי השוקולד:
  • 1 חב' שוקולד מריר (100 גר')
  • 1/2 מיכל קצפת צמחית

אופן ההכנה לעוגת פרג גבוהה כשרה לפסח:

  1. מפרידים את הביצים
  2. את החלבונים מקציפים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
  3. בקערת החלמונים מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב לאיחוד.
  4. מעבירים את תערובת החלמונים לקצף ומערבבים באיטיות בתנועות קיפול עד לאיחוד.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ-45 דקות .

הכנת ציפוי שוקולד:

  1. ממיסים את השוקולד עם הקצפת הצמחית ומערבבים לאיחוד, מורחים מעל העוגה ומכניסים לקירור להתייצבות.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art