מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 31°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדג סלמון בירק, גרגירי חומוס ועגבניות מיובשות

לכבוד שבת קודש עם מתכון לדגי סלמון ברוטב עסיסי ומשובח, בשילוב של ירק קצוץ, גרגירי חומוס, ממרח עגבניות מיובשות ומגוון תבלינים מלאי טעם המעניקים לכם מנת פתיחה מושלמת

מתכון לדג סלמון בירק, גרגירי חומוס ועגבניות מיובשות
דג סלמון בירק, גרגירי חומוס ועגבניות מיובשות צילום: שולמית שחר

מתכון לדג סלמון בירק, גרגירי חומוס ועגבניות מיובשות / שולמית שחר

המצרכים לדג סלמון בירק, גרגירי חומוס ועגבניות מיובשות:

מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתיה קרה

  • 6 יחידות דג סלמון ללא עור בוואקום
  • 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • 1 קופסת שימורים של חומוס שלם
  • 3 כפות ממרח עגבניות מיובשות
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל 4 עונות (או פלפל שחור גרוס)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה לדג סלמון בירק, גרגירי חומוס ועגבניות מיובשות:

  1. חוצים כל יחידת דג ל2 לאורך ושוטפים אותם היטב
  2. שוטפים את הפטרוזיליה והחומוס ומסננים
  3. מניחים בסיר שטוח ורחב את הדגים ומורחים עליהם את השום וממרח העגבניות
  4. מפזרים מעליהם את החומוס, הפטרוזיליה והתבלינים
  5. יוצקים לסיר את המים עם השמן ומיץ הלימון מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
  6. מנמיכים את הלהבה וכל מספר דקות לוקחים מהרוטב ויוצקים אותו על גבי הדגים וממשיכים בבישול עד שכל הנוזלים מצטמצמים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art