עמיחי שטיין: שגרירות איראן באיחוד האמירויות אומרת כי היא "דוחה באופן קטגורי את ההאשמות" על מעורבותה של איראן ברצח הרב הישראלי.
מתכון לעוגיות יין כשרות לפסח
מתכון לעוגיות יין יוקרתיות וטעימות בציפוי שוקולד מריר המתאימות במיוחד לחג הפסח הקרב, לא תספיקו להוציא והמגש יתחסל
מתכון לעוגיות יין כשרות לפסח
המצרכים לעוגיות יין כשרות לפסח:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- קמח תפוחי אדמה - למשטח עבודה
לעוגיות:
- 1 כוס שקדים טחונים
- 1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס יין אדום יבש
- 1 ביצה L
- 1/4 כוס שמן
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כף שמן
אופן ההכנה לעוגיות יין כשרות לפסח:
- בקערה מכניסים את השקדים הטחונים עם קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה וסוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את היין, השמן והביצה ומערבבים היטב, עד לקבלת בצק אחיד.
- מעבירים למשטח מקומח בקמח תפוחי אדמה.
- מצפים את הבצק מכל צדדיו בקמח ומרדדים לבצק בעובי ½ ס"מ
- קורצים עיגולים עם קורצן עם חור ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-20 דקות.
הכנת הציפוי:
- ממיסים את השמן והשוקולד, טובלים עד חצי מהעוגיות למראה עשיר יותר, מניחים על נייר אפיה ומעבירים למקרר להתקשות.
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט: Con Delight
המתכון מאת: נועם זיגדון