מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למרציפן בריבוע - מושלם לפסח ולכל השנה

מתכון לעוגיות מרציפן מושלמות המתאימות גם לחג הפסח, בשילוב של מרציפן שוקולד מלמעלה ויש לכם קינוח חגיגי ומיוחד

מתכון למרציפן בריבוע - מושלם לפסח ולכל השנה
מרציפן מושלם צילום: שולמית שחר

מתכון למרציפן בריבוע - מושלם לפסח ולכל השנה / שחר שולמית

המצרכים למרציפן בריבוע - מושלם לפסח ולכל השנה:

מידות אוניברסליות

מתקבלות 36 יחידות (תלוי בגודל העוגייה)

לעוגיות מרציפן:

  • 400 גרם שקדים טחונים (4 כוסות)
  • 450 גרם סוכר (2 ועוד 1/4 כוסות)
  • 180 מ"ל מים (3/4 כוס)
  • 9 כפיות מיץ לימון

למרציפן שוקולד לעיטור:

  • 1 כוס אבקת שקדים
  • 3 כפות קקאו
  • 3 כפות מייפל

אופן ההכנה למרציפן בריבוע - מושלם לפסח ולכל השנה:

הכנת עוגיות מרציפן:

  1. שמים בסיר את הסוכר והמים ומרתיחים עד ל120 מעלות (מתקבל סירופ)
  2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את השקדים הטחונים ומוסיפים את הסירופ בהדרגה ולאט לאט תוך ערבול תמידי במהירות בינונית במשך כ5 דקות (מידי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומורידים מדופן הקערה את מה שנצמד אליה
  3. בין לבין מוסיפים כפית אחר כפית של מיץ לימון עד שכל המסה תהיה אחידה בגוש אחד כמו בצק פריך(יש מצב שלא תצטרכו את כל כמות הלימון שרשומה)
  4. לסיום מעבדים ידנית את הבצק שנוצר על גבי השיש עד לאיחוד סופי (ניתן לאחסן את המרציפן בקופסא סגורה בארון מספר חודשים או במקרר)
  5. דוחסים מהמרציפן לתבניות הייעודיות ומשטחים את המסה
  6. מניחים את התבניות מכוסות בניילון בטמפרטורת החדר מספר שעות אפשר גם יום שלם לפני שמחלצים את העוגיות מהתבניות
  7. (אם המרציפן מעט קשה לעבודה...מרטיבים את כף היד במעט מים ומעבדים אותו והוא מתגמש ונוח יותר לעבודה)

הכנת מרציפן שוקולד לעיטור:

  1. במעבד מזון טוחנים את המצרכים מספר דקות עד לאיחוד
  2. מעבירים את המסה לשקית ניילון ומעבדים אותה ידנית עד למראה מרציפני (זה קורה מהר)
  3. דוחסים היטב עם האצבע את המסה לתבנית הסיליקון ומשטחים אותה (אם המסה נדבקת ליד ומקשה לדחוס... מנקים את האצבע בסמרטוט לח וממשיכים כרגיל...
  4. המסה מפרישה שומן כשדוחסים אותה לתבנית אך בזמן היבוש זה מתמצק בחזרה) מחלצים בעדינות את הפרח אל משטח עם שקית ניילון
  5. ומשאירים מכוסה ליבוש לילה (ממלאים כל פעם פרח אחד ומחלצים אותו)
  6. למחרת מניחים את הפרחים על גבי עוגיות המרציפן ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art