עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
פרופ' גרוטו מגיב לטענות על הדבקה בהלווית הגר"ח קנייבסקי
"אנחנו צריכים לחיות עם הקורונה ולקחת את הסיכונים האלה", כך אומר פרופ' איתמר גרוטו ומוסיף, "אחרת לא נוכל לחיות את החיים. רק במצבים קיצוניים נצטרך להפעיל אמצעים יותר קשים". הוא העריך כי לדעתו לא תהיינה מגבלות בסדר הפסח, שכן כל המגבלות האלה לא אפקטיביות
מספר המאומתים לקורונה בישראל חזר לעלות ועמד היום על 14,400 ישראלים שאובחנו כחיוביים. המשנה לשעבר למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, התראיין היום בתוכנית 'איפה הכסף' בהגשת ליאת רון ואריה מליניאק ב-103FM, ואמר כי, "הדבר הכי גרוע שיכול לקרות הוא גל בעוצמה שדומה לגל שהיה לפניו - עוד סיבוב של הרבה חולים קשים בבתי החולים, עומס על מערכת הבריאות. בדומה לגל הקודם, זה לא אומר סגירת עסקים או איסור התקהלויות. כנראה שנושא המסכות והחיסונים יישארו איתנו".
על ההמונים שהשתתפו בהלוויתו של הרב חיים קנייבסקי ז"ל, אמר: "בסוף זה לא שונה מאצטדיון כדורגל אליו מגיעים 30,000 איש כל פעם. בסוף, אנחנו צריכים לחיות עם הקורונה ולקחת את הסיכונים האלה, אחרת לא נוכל לחיות את החיים".
רק במצבים קיצוניים אולי להפעיל אמצעים יותר קשים. למשל, להחזיר את התו הירוק יהיה קיצוני, למרות שבחלק מהמדינות הוא עדיין פעיל. אני לא בטוח שנצטרך להגיע לזה. אני חושב שצריך להיות נוהל שאומר - זה מה שיקרה לכם אם מתחיל עוד גל, תיקחו בחשבון שבחודשים הבאים יקרה כך וכך. בעיניי זה אפשרי".
עוד הגדיש הפרופסור כי "לדעתי לא תהיינה מגבלות בסדר הפסח. כל המגבלות האלה לא אפקטיביות. זה או לשים מגבלות עד הסוף - אבל זה לא ריאלי ואולי לא נדרש, כי יש לנו חיסונים ותחלואה פחות קשה". לסיכום, התייחס למתווה המתמחים וטען: " למיטב הבנתי יש סיכוי שזה יקרה, אבל הקצב איטי מדי".