האיחוד האירופי שוב דחה את השקת ה ETIAS- מערכת אשרת הכניסה האלקטרונית לאירופה נדחתה לסוף 2026, עם תקופת מעבר עד 2027, עקב עיכובים בפריסת מערכות (צייד הטיסות).
מרטיט: המילים האחרונות של מרן שר התורה
בעיצומו של יום הפורים האחרון, יממה אחת בלבד קודם הסתלקותו לשמי מעלה של רשכבה"ג מרן שר התורה הגאון רבי חיים קנייבסקי הוא אמר את מילותיו האחרונות • מילותיו שמתפרסמים כעת גורמים להדים נרחבים בעולם היהודי שנרתמים לקיים את צוואתו האחרונה

היה זה בעיצומו של יום הפורים האחרון, יממה אחת בלבד בטרם עלתה נשמתו של רשכבה"ג מרן שר התורה הגאון רבי חיים קניבסקי זצוק"ל בסערה השמימה. ראשי 'קופת העיר' שהגיעו למעונו בכדי לבקש את ברכתו נדהמו כאשר מרן שר התורה למרות חולשתו הרבה הפטיר לעברם שלושה מילים: "תמשיכו לדאוג לעניים".
לחצו כאן לקיים צוואתו של מרן שר התורה>>>

בשעת האמירה הם לא ירדו לסוף דעתו של מרן שר התורה, הם חשבו כי הוא מברך אותם כהרגלו בקודש שהם ימשיכו לדאוג לעניים כפי שהם עושים מרגע הקמת "קופת העיר". אך יממה אחת בלבד לאחר מכן מילותיו קבלו משמעות מצמררת. כן, "גם כשאני לא פה, תמשיכו לדאוג לעניים".
רבבות עמדו שם בשעת ההלוויה, העיר בני ברק כולה הושחרה, אך מיד לאחר מסע ההלוויה פסקו בניו וחתניו הגאונים שליט"א כי יש להקים בדחיפות את "קרן רבי חיים", קרן שכל הכנסותיו יועברו באופן מידי לרבבות המשפחות שאין להם מאומה. רבבות משפחות שאין להם כיצד להאכיל את הילדים, רבבות משפחות שנמצאות על סף קריסה של ממש.
ונדמה כי כעת זהו הרגע שלנו לקיים את צוואתו האחרונה של מרן רבינו שר התורה זצוק"ל, נדמה שעכשיו ממש אנו מחויבים לעשות ולהשיב טובה למי שמסר את נפשו בעבורנו במשך עשרות שנים. הקליקו כאן ועכשיו ותזכו לקיים את צוואתו האחרונה של מרן רשכבה"ג. את קיום הצוואה אסור לכם לפספס.
לחצו כאן לקיים צוואתו של מרן שר התורה>>>
מבהיל: הרווקים שנושעו בליל פורים
בשיתוף רינה של תורה
11.03.25
תענית אסתר: היום שבו שערי השמים נפתחים לתפילותיכם | הזמנים והמנהגים
ליפא גינסברגר
13.03.25
אלפים שרו עם הגרש"ב סורוצקין: "בלשכותיהם אין אנו מתייצבים"
משה ויסברג
12.03.25
הלוויה בליל פורים: שידור חוזר מהלווית ראש ישיבת 'עמלה של תורה'
משה ויסברג
13.03.25
בשנה שעברה: ראש הישיבה שר בקול חנוק ובדמעות את השיר ההונגרי | צפו
משה ויסברג
12.03.25
פוסק הדור בפסק דרמטי: מי שהיה בירושלים ב'עלות' אסור לו לצאת
משה ויסברג
14.03.25