מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת פרג בציפוי שוקולד וקוקוס

עוגה בחושה וקלה במיוחד, מתכון מעולה המתאים במיוחד לכבוד שבת קודש, עוגה פרווה המשולבת בפרג וקוקוס ומצופה בגנאש שוקולדי מושלם

מתכון לעוגת פרג בציפוי שוקולד וקוקוס
עוגת פרג עם שוקולד וקוקוס צילום: אורה אורגוב

מתכון לעוגת פרג בציפוי שוקולד וקוקוס / אורה אורגוב

המצרכים לעוגת פרג בציפוי שוקולד וקוקוס:

לעוגה:

  • 5 ביצים
  • 1 + 1/4 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כוס קוקוס
  • 1/4 2 כוסות קמח מנופה
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס פרג טרי טחון
  • גרידה מתפוז שלם
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים

לגנאש:

  • 1/2 קצפת צמחית
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • מעט קוקוס לפיזור מעל

אופן ההכנה לעוגת פרג בציפוי שוקולד וקוקוס:

  1. מקציפים את הביצים שלמות ללא הפרדה ביחד עם הסוכר כ7 דקות .
  2. מוסיפים בהדרגה את השמן תוך כדי הקצפה.
  3. מוסיפים בהדרגה את הקוקוס, קמח, אבקת אפיה ומיץ התפוזים ומקציפים לאיחוד.
  4. מוסיפים את הפרג, האגוזים וגרידת התפוז ומערבבים ידנית באיטיות עד לאיחוד.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 150 מעלות למשך 40 דקות, בודקים בעזרת קיסם אם העוגה אפויה ומוציאים.

הכנת הגנאש:

  1. מחממים על אש נמוכה את הקצפת הצמחית עם השוקולד ומבשלים עד להמסה מלאה ולקבלת שוקולד חלק.
  2. שהעוגה יוצאת מהתנור שופכים את הגנאש על העוגה, מצננים מעט ומפזרים קוקוס מלמעלה.

בהצלחה רבה ובתאבון.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art